Inspector ANAF din Ilfov, arestat după ce a luat 3.000 de lei mită

Un inspector al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (ANAF) Ilfov a fost arestat de Tribunalul Bucureşti, marţi, fiind acuzat că a luat 3.000 de lei mită de la asociaţii unei firme pentru deblocarea conturilor societăţii.

1303 afișări
Imaginea articolului Inspector ANAF din Ilfov, arestat după ce a luat 3.000 de lei mită

Inspector ANAF din Ilfov, arestat după ce a luat 3.000 de lei mită (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Daniel Mihăilă, inspector la Serviciul colectare şi executare silită persoane juridice din cadrul Administraţiei Judeţeane a Finanţelor Publice (ANAF) Ilfov, a fost reţinut de procurori, luni, pentru trafic de influenţă şi luare de mită, conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Potrivit documentului citat, Daniel Mihăilă a cerut mită 3.000 de lei de la asociaţii unei firme, denunţători în cauză, pentru deblocarea conturilor societăţii.

Potrivit documentului citat, pe 18 septembrie, inspectorul ANAF Ilfov şi colega sa Monica Creţu i-au anunţat pe reprezentanţii societăţii că s-a pus sechestru pe mărfuri şi pe două autoturisme şi poprire pe conturile firmei.

"Inculpatul Mihăilă Daniel a pretins de la martorii-denunţători o sumă de bani, motivând că aceasta este destinată atât lui şi colegei, în scopul ca ei să deblocheze conturile societăţii, cât şi unui alt funcţionar, care va da aprobarea pentru deblocarea respectivă. În aceste condiţii, inculpatul Mihăilă Daniel a primit de la martorii denunţători suma de 2.000 de lei, sumă care urma a fi completată luni, 21 septembrie 2015, cu suma de 1.000 de lei, atunci când cei doi inspectori vor aduce documentul pe baza căruia martorii denunţători pot cere băncilor ridicarea popririi", se arată în comunicatul de presă.

Cei doi inspectori s-au dus din nou la sediul societăţii, pe 21 septembrie, şi le-au dat reprezentanţilor firmei două adrese pe baza cărora aceştia puteau cere băncilor ridicarea popririi. Cu acestă ocazie, unul dintre asociaţii societăţii i-a dat inspectorului Daniel Mihăilă suma de 1.000 de lei cerută anterior.

Procurorii au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a lui Daniel Mihăilă, propunere admisă, marţi, de instanţă. Decizia poate fi însă contestată de inspectorul ANAF.

De asemenea, anchetatorii au luat măsura controlului judiciar faţă de Monica Creţoiu, acesteia fiindu-i impusă interdicţia de a-şi exercita profesia.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici