Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă răspunde în cazul sponsorizărilor: ISU Bacău a primit 63.631 de lei de la 17 firme în 2014

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău a primit anul trecut sponsorizări în valoare totală de 63.631 de lei, de la 17 firme, dintre care cinci au fost sancţionate contravenţional, la trei le-au fost respinse cererile, iar alte trei nu sunt din Bacău, precizează IGSU.

2752 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă răspunde în cazul sponsorizărilor: ISU Bacău a primit 63.631 de lei de la 17 firme în 2014

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: ISU Bacău a primit sponsorizări totale de 63.631 de lei în 2014 (Imagine: Cristi Cimpoes/ Mediafax Foto)

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmite, într-un comunicat, că ISU Bacău a primit, prin Asociaţia Pompierii Băcăuani, 36 de sponsorizări de la 17 societăţi comerciale.

Dintre aceste firme, trei nu sunt din judeţul Bacău, două au depus cereri de avizare, dar li s-a dat negaţie deoarece nu se încadrau în categoriile de construcţii supuse avizării/ autorizării, cinci au fost sancţionate contravenţional, iar unei firme i s-a respins cererea de autorizare pentru nerealizarea măsurilor specifice.

Cele mai multe sponsorizări (17) au constat materiale de construcţii, 11 în bunuri resort IT, iar altele au constat în materiale pentru instalaţii sanitare sau electrice.

În total, în anul 2014, ISU Bacău a primit sponsorizări în cunatum de 63.631 de lei, se arată în comunicat.

IGSU face aceste precizări după ce în presă au apărut informaţii conform cărora ISU Bacău ar fi primit 230.000 de lei sub formă de sponsorizari de la mai multe firme, pentru a închide ochii la nereguli.

Astfel, jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe blogul său un material despre un dosar clasat de DNA, care viza nereguli comise de ISU Bacău atunci când emitea avizele de funcţionare. Dosarul ar fi fost întocmit ca urmare a unui denunţ făcut de un adjunct al ISU Bacău la adresa şefului său. El reclama că la ISU Bacău s-au strâns 230.000 de lei din sponsorizări pentru ca reprezetanţii instituţiei să închidă ochii la neregulile sesizate.

Dosarul, deschis pe 11 decembrie 2014, a fost clasat de DNA pe motiv că nu e nimic în neregulă cu sponsorizările, mai scria jurnalistul pe blogul său.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici