Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 22 de localităţi din Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova și Vâlcea sunt afectate de ploi

  • În ultimele 24 de ore, vântul şi ploile însemnate cantitativ au produs efecte în 22 de localităţi din Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova și Vâlcea.
  • Pompierii au degajat copaci căzuți pe şosele și calea ferată, au evacuat apa din 10 case, 29 curți, precum și din 14 beciuri.
445 afișări
Imaginea articolului Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 22 de localităţi din Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova și Vâlcea sunt afectate de ploi

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă: 22 de localităţi din Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Prahova și Vâlcea, afectate de ploi

În județele care s-au aflat sub incidența avertizărilor imediate de vreme severă (Argeș, Gorj, Hunedoara, Mehedinți și Vâlcea), au fost emise 5 mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.

Totodată, circulația rutieră a fost temporar îngreunată din cauza copacilor doborâți de vânt și a apei acumulată pe carosabil pe 3 drumuri naționale (DN 1/PH, DN 66/HD și DN 67/MH), iar traficul feroviar este în continuare blocat din cauza copacilor căzuți pe linia de contact (secția de cale ferată 201 Vâlcea - Sibiu), unde locomotiva și un vagon al trenului de persoane R2069 au deraiat între localitățile Călimănești și Brezoi.

În acest moment, pompierii intervin pentru evacuarea apei din gospodării (județul Mehedinți), salvarea a 150 ovine surprinse de apă (județul Gorj) și pentru degajarea copacilor căzuți pe calea ferată (județul Vâlcea).

Recomandări pentru localnici

IGSU recomandă populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale. „De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, transmite IGSU.

În caz de vânt puternic, populația este sfătuită să rămână în spații închise și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici