Inspectorii au pus lacătul pe un complex comercial din Ilfov. Comercianţii au opus rezistenţă

Inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea (CRPCR) Bucureşti-Ilfov au dispus oprirea temporară a prestării de servicii a unui complex din Ilfov până la remedierea deficienţelor şi au sigilat mai multe spaţii comerciale.

466 afișări
Imaginea articolului Inspectorii au pus lacătul pe un complex comercial din Ilfov. Comercianţii au opus rezistenţă

Inspectorii au pus lacătul pe un complex comercial din Ilfov. Comercianţii au opus rezistenţă

Potrivit CRPCR Bucureşti-Ilfov, acţiunea de control a vizat Complexul Sam Expo. Inspectorii susţin că reprezentanţii operatorilor economici au încercat să obstrucţioneze acţiunea de control şi că a fost nevoie de sprijinul echipelor de jandarmi.

„Ca urmare a închiderii precipitate a majorităţii spaţiilor comerciale şi a fugii reprezentanţilor firmelor din incinta Complexului în scopul evitării controlului, dar şi în urma abaterilor de la legislaţia în vigoare constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au dispus: oprirea temporară a prestării de servicii a Complexului, până la remedirea deficienţelor, precum şi sigilarea mai multor spaţii comerciale din incinta acestuia, până la finalizarea verificărilor”, transmite CRPCR Bucureşti-Ilfov.

„Am fost nevoit să ajung la această acţiune de control, împreună cu directorul general, pentru că operatorii economici ce îşi desfăşoară activitatea în complexul controlat au avut o atitudine necorespunzătoare în raport cu colegii mei. A fost nevoie de apelarea numărului de urgenţe pentru ca o echipă de jandarmi să îmi apere colegii, situaţie pentru care le mulţumesc şi le transmit întreaga mea apreciere”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Conform comisarilor, pe cele 4 culoare controlate ale complexului pavimentul era neigjenizat, murdar, cu infiltraţii, cu geamuri sparte, iar grupurile sanitare erau neigienizate.

Printre alte nereguli se numără: funcţionarea în condiţii nesigure şi ilegale, cu instalaţii electrice improvizate, cu cabluri electrice care atârnau din tavan pe pereţi, reprezentând un pericol de incendiu pentru Complex, amenajarea necorespunzătoare a platformei de depozitare a deşeurilor, aceasta fiind insalubră, prezentând excremente de şoareci, reprezentând un pericol de contaminare, atât pentru vizitatorii, cât şi comercinaţii, căile de acces din incinta complexului erau pe alocuri rupte, acestea prezentând pericol de accidentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici