Inspectorii şcolari, la grădiniţa la care o educatoare a fost înregistrată când ţipa la copii

Inspectorii şcolari au mers, marţi după amiază, la grădiniţa şcolii nr. 41 din Capitală, unde o educatoare a fost înregistrată când ţipă la copii şi îi jigneşte. Inspectorii discută cu părinţii micuţilor şi cu angajaţii unităţii şcolare.

577 afișări
Imaginea articolului Inspectorii şcolari, la grădiniţa la care o educatoare a fost înregistrată când ţipa la copii

Inspectorii şcolari, la grădiniţa la care o educatoare a fost înregistrată când ţipa la copii

La şedinţă au venit şi Julieta şi Andrei Szasz, părinţii care au informat autorităţile despre comportamentul educatoarei, după ce aceasta a fost înregistrată. Oamenii şi-au mutat copilul la o altă grădiniţă din Bucureşti.

"Dacă un copil nu a suferit o traumă, nu înseamnă că ceilalţi nu au fost traumatizaţi. Noi sperăm ca toată lumeă să fie de partea noastră pentru că acei copii sunt traumatizaţi, inclusiv copilul nostru. Noi nu vrem să tolerăm ceea ce s-a întâmplat. Este mai bine (n.r. copilul) având în vedere că este la o nouă grădiniţă unde, aseară mi-a spus, că doamna îl pupă toată ziua şi îl iubeşte şi era foarte fericit", a declarat Julieta Szasz.

"Dorim să discutăm cu cei de la învăţământ, să vedem ce cercetări au făcut până acum şi avem multe întrebări la care dorim răspuns. Ne-au propus doamnele de la inspectorat să îl aducem iar aici, dar nu cred că mai este posibil. În înregistrare erau cel puţin două îngrijitoare pe care le-am văzut joi, dar nu m-am gândit să le fotografiez", a spus Andrei Szasz, înainte de şedinţa cu inspectorii.

Şedinţa a durat mai bine de o oră, directoarea grădiniţei şi educatoarea nefiind prezente, au precizat soţii Szasz.

"Jumătate dintre părinţi au declarat şi ei că mai mulţi copii au spus că se întâmplă lucruri şi mai grave. Cineva ne-a declarat că băieţelul ei a spus acasă ca doamna Rozalia (n.r educatoare) bate un copil în grădiniţă", a susţinut la finalul şedinţei Julieta Szasz.

"Comisia ne-a pus un chestionar în faţă care nu are legătură cu ce s-a întâmplat. Dacă suntem multumiţi de educatoare, relaţia educatoare-copil. Nu am aflat până acum cine a fost implicat miercuri şi joi în batjocorirea copilului nostru. Doamna Rozalia nu a fost prezentă, doamna directoare nu a fost prezentă", a completat soţul femeii.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a demarat cercetări după apariţia mai multor înregistrări audio în care o educatoare de la grădiniţa de pe lângă Şcoala nr. 41 din Sectorul 2 ţipă la copii şi îi jigneşte, o comisie fiind trimisă luni la faţa locului. Marian Banu a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că cel târziu joi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti va anunţa concluziile cercetării.

După apariţia înregistrărilor s-a autosesizat şi Poliţia Capitalei care a deschis o anchetă pentru purtare abuzivă. Cauza a fost preluată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici