Inspectorul general şcolar Trăistaru: Începutul de an şcolar parcă e mai zbuciumat ca niciodată

Inspectoratul general şcolar al Municipiului Bucureşti, Constantin Trăistaru, a declarat, luni, la Şcoala numărul 56 din Capitală că începutul de an şcolar "parcă este mai zbuciumat ca niciodată", precizând că va milita pentru normalitate, seriozitate şi calitate în şcoala bucureşteană.

336 afișări
Imaginea articolului Inspectorul general şcolar Trăistaru: Începutul de an şcolar parcă e mai zbuciumat ca niciodată

Inspectorul general şcolar Trăistaru: Începutul de an şcolar parcă e mai zbuciumat ca niciodată (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax. Foto)

Inspectorul general şcolar a precizat că evenimentele din ultima perioadă au adus sistemul de învăţământ în prim-planul evenimentelor sociale, dar că în Bucureşti şcoala începe în condiţii normale, respectiv cu condiţii adecvate de învăţământ pentru elevi şi cu un profesor pentru fiecare clasă.

Trăistaru le-a transmis părinţilor prezenţi la deschiderea anului şcolar la Şcoala nr. 56 că elevii vor fi protejaţi în cadrul şcolii şi a făcut apel către colegii mai mari să-i protejeze pe cei mici.

Constantin Trăistaru a mai spus că, la nivelul Capitalei, 30 de unităţi de învăţământ nu au autorizaţie de funcţionare, dar că a apreciat faptul că mass-media a prezentat situaţia reală din Bucureşti, arătând că toate şcolile sunt gata să primească copii, lucru care a adus linişte pe ultima sută de metri pentru "cetăţenii destul de bulversaţi de atâtea evenimente petrecute în ultima perioadă".

"Ne prezentăm în faţa copiilor cu condiţii bune şi foarte bune, cu personal calificat şi sperăm ca de acum să ne concentrăm pe ceea ce se întâmplă la clasă", a spus inspectorul general şcolar.

Întrebat dacă un număr de 30 de copii pentru clasa pregătitoare nu este prea mare, Trăistaru a spus că a susţinut o astfel de măsură pentru că în felul acesta s-a evitat învăţarea în trei schimburi. "Personal am sprijinit această măsură, pentru că dacă se învăţa în trei schimburi însemna ore scurte, pauze mult mai scurte, un ritm mult mai alert, iar cei nou veniţi din clasa pregătitoare sigur nu erau obişnuiţi cu aşa ceva", a spus Trăistaru.

Inspectorul general a mai precizat că pentru clasa zero Capitala are doar personal calificat, singura problemă fiind că încă ar mai fi de primit materiale didactice.

"Bucureştiul putem spune că a reuşit, pe ultima sută de metri, e adevărat, să pună totul la punct", a mai spus inspectorul general.

La festivitatea de deschidere a anului şcolar de la Şcoala nr. 56 a participat şi prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, care a spus că este la fel de emoţionată precum elevii şi părinţii, pentru că în urmă cu mulţi ani a fost în aceeaşi postură, la aceeaşi şcoală, împreună cu fetiţa sa.

Ea a transmis mult succes şi rezultate bune tuturor elevilor, încurajându-i în mod special pe elevii de la clasa zero.

Tot la Şcoala nr. 56 a fost prezent şi comisarul şef de poliţie, Cornel Ciocoiu, care a transmis părinţilor că poliţiştii Capitalei sunt pregătiţi pentru a răspunde nevoilor de siguranţă ale cetăţenilor. "An de an am găsit metode noi pentru a preîntâmpina violenţa în şcoli şi vom continua să căutăm şi de această dată. Vom fi prezenţi la intrarea la orele de curs, la orele de dirigenţie, dar şi la plecarea acasă pentru că am văzut că putem reduce infracţionalitatea", a zis comisarul şef de poliţie Cornel Ciocoiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici