Inspectorul şef adjunct al ITM Bihor, reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită

Inspectorul şef adjunct al ITM Bihor a fost reţinut, vineri, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

333 afișări
Imaginea articolului Inspectorul şef adjunct al ITM Bihor, reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită

Inspectorul şef adjunct al ITM Bihor, reţinut de procurorii DNA pentru luare de mită

Procurorii DNA Oradea au dispus efectuarea urmăririi penale şi reţinerea suspectei Racz Nadia Florentina, inspector-şef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită.

DNA precizează că, anterior, în aceeaşi cauză, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu datele de 18 şi 20 octombrie 2023, faţă de alte trei femei, inspectori de muncă în cadrul ITM Bihor, pentru comiterea unor infracţiuni de luare de mită.

Conform procurorilor, în perioada 14 februarie 2022 – 17 octombrie 2023, în contextul efectuării unor controale, suspecta Racz Nadia Florentina şi celelalte trei inculpate, acţionând în echipe diferite, ar fi pretins şi primit, în repetate rânduri, de la mai mulţi oameni de afaceri diferite sume de bani, cuprinse între 2.000 lei şi 4.000 lei.

Sumele de bani ar fi fost pretinse şi primite de funcţionare pentru a nu le aplica oamenilor de afaceri sancţiuni pentru diverse nereguli constatate, printre care şi pentru „munca la negru”.

Suspectei şi celor trei inculpate li s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, transmite DNA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici