Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în toate regiunile. Mai ales după-amiaza şi noaptea vor fi înnorări, pe arii extinse averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua chiar şi aspect de vijelie, informează ANM.

2160 afișări
Imaginea articolului Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat. Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri

Vremea se schimbă în zilele următoare. Prognoza meteo pentru marţi şi miercuri (Imagine: Codrin Prisecaru/ Mediafax Foto)

ÎN ŢARĂ

Pe spaţii restrânse va cădea grindină. Ploile vor avea şi caracter torenţial. În Maramureş, Transilvania, Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei, precum şi în zona montană cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi izolat, mai ales în zona Carpaţilor Orientali, 50...70 l/mp. Temperaturile maxime, în scădere îndeosebi în jumătatea de vest a ţării, se vor încadra între 16 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 8 şi 15 grade.

BUCUREŞTI

Vremea va deveni instabilă. Treptat înnorările se vor accentua, iar în a doua parte a zilei şi noaptea se vor semnala averse, ce pot avea caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 11...12 grade.

 

 

MIERCURI

Vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări şi, îndeosebi în prima parte a intervalului, pe arii extinse vor fi averse şi descărcări electrice. În centrul, estul şi sud-estul ţării cantităţile de apă vor mai depăşi local 15...20 l/mp şi cu totul izolat, mai ales la deal şi la munte, 30 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Vântul va avea intensificări temporare în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în zona montană. Temperaturile maxime, în scădere faţă de ziua anterioară în jumătatea de sud-est a ţării, se vor încadra între 15 şi 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime între 8 şi 14 grade. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici