Instalaţia electrică a Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, unde a izbucnit incendiu, nu a fost schimbată din 1970

  • Cel mai mare spital de copii din zona Moldovei, unde ieri a izbucnit un incendiu, funcţionează cu instalaţie electrică veche de 51 de ani.
  • Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi spune că nici clădirea nu a mai avut parte de lucrări de reabilitare, tot de la înfiinţare.
  • Managerul spitalului infirmă ipoteza potrivit căreia cauza izbucnirii focului ar fi putut fi un aparat de aer condiţionat.
326 afișări
Imaginea articolului Instalaţia electrică a Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, unde a izbucnit incendiu, nu a fost schimbată din 1970

Instalaţia electrică a Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din Iaşi, unde a izbucnit incendiu, nu a fost schimbată din 1970

Cel mai mare spital de copii din zona Moldovei, unde ieri a izbucnit un incendiu, funcţionează cu instalaţie electrică din 1970.
 
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi spune că nici clădirea nu a mai avut parte de lucrări de reabilitare, tot de la înfiinţare.
 
„Din păcate, la Spitalul sfânta Maria din Iaşi, la fel ca în multe alte spitale din judeţul nostru, unde nu s-au mai făcut investiţii de 30 sau 40 de ani, este clar că sunt o serie de nereguli. Şi aici, în secţia în care a izbucnit incendiul, suntem ca la spitalul de la Leţcani, nu ştim pe unde este instalaţia electrică”, a declarat Costel Alexe, preşedinte CJ Iaşi. 
 
Un cabinet şi o sală de tratament au fost distruse în urma incendiului. Managerul spitalului infirmă ipoteza potrivit căreia cauza izbucnirii focului ar fi putut fi un aparat de aer condiţionat.
 
„Ce se afla fizic în salonul în care a izbucnic incendiul? Mobilier, documentaţie medicală, un calculator pc cu care se frace introducerea procedurilor şi un pat de consultaţii. Nu, echipamentele medicale nu erau puse în funcţiune, nu avem pacienţi în acea zonă.”, a menţionat Alina Belu, manager  Spitalului „Sfânta Maria” din Iaşi. 
 
Etajul 2 al spitalului era folosit ca zonă tampon COVID-19. Managerul spune că aici se aflau doar 5 pacienţi la momentul izbucnirii incendiului. 31 persoane au fost evacuate, dar niciunul nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.
 
„La primul miros de fum, echipa medicală a evacuat, n-au reuşit să se panicheze pentru că nu au apucat să vadă fum. Din fericire noi am făcut, începând cu luna ianuarie când am avut control, împreună cu cei de la ISU am repetat, am făcut instruire.”, menţionează manager-ul.
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici