Instalaţiile nucleare de la Cernobîl sunt în stare sigură, nu există un pericol pentru mediu - Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare

Toate instalaţiile nucleare de la Cernobîl sunt în stare sigură şi nu există un pericol pentru mediu sau populaţie, a informat luni Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN).

109 afișări
Imaginea articolului Instalaţiile nucleare de la Cernobîl sunt în stare sigură, nu există un pericol pentru mediu - Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare

„Nefuncţionarea sistemului automat de monitorizare a radiaţiilor din zona de excludere aferentă centralei de la Cernobîl nu reprezintă un motiv de creştere a radioactivităţii mediului. Sistemul de monitorizare a radioactivităţii mediului de pe teritoriul Ucrainei funcţionează normal şi nu indică depăşiri peste valorile normale. În prezent, toate instalaţiile nucleare de la Cernobîl şi de pe teritoriul Ucrainei sunt în stare sigură şi nu există un pericol pentru mediu sau populaţie”, a transmis CNCAN.

Totodată, reprezentanţii Comisiei menţionează că măsurătorile efectuate la nivel naţional confirmă valori normale ale nivelului de radiaţii şi nu sunt semnalate depăşiri nici la nivelul teritoriului ucrainean.

CNCAN anunţă că urmăreşte în permanenţă evoluţia situaţiei din punct vedere al monitorizării radiologice.

Compania nucleară de stat ucraineană Energoatom a avertizat că sistemele de monitorizare a radiaţiilor din zona de excludere nu funcţionează.

„Nu există date privind starea actuală a poluării cu radiaţii a mediului din zona de excludere, ceea ce face imposibilă o reacţie adecvată la ameninţări", a precizat compania într-o declaraţie preluată de Sky News.

Centrala, care a fost scena celui mai grav accident nuclear din lume în 1986, a fost preluată de forţele ruseşti la 24 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici