Instanbul: Un avion al companiei Tarom, blocat în noroi pe aeroportul Ataturk

Un avion de pasageri aparţinând companiei române Tarom care a aterizat, miercuri, pe aeroportul Ataturk din Istanbul, a rămas blocat în noroi după ce a ieşit de pe pistă, relatează siste-ul Today's Zaman.

404 afișări
Imaginea articolului Instanbul: Un avion al companiei Tarom, blocat în noroi pe aeroportul Ataturk

Instanbul: Un avion al companiei Tarom, blocat în noroi pe aeroportul Ataturk (Imagine: Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Tarom, Mădălin Tudor, a informat că vremea extrem de nefavorabilă a fost cea care a generat incidentul în care a fost implicat, miercuri, un avion al companiei române pe Aeroportul Ataturk din Istanbul, împotmolit după ce a ieşit un metru de pe pistă la aterizare.

 

"Aeronava care a efectuat zborul ROT 261 Bucuresti - Istanbul, după aterizarea pe aeroportul din Istanbul, din cauza ploii cumulate cu vânt puternic şi a pistei extrem de umede, în manevra de virare către platforma pe care urma să se poziţioneze, a ieşit cu roata din faţă la aproximativ un metru în afara platformei. Niciun membru al echipajului şi niciunul din cei 83 de pasageri la bord nu au suferit vreo leziune. Pasagerii au fost îmbarcaţi în condiţii de maximă siguranţă, după tractarea avionului la poziţie", informează compania Tarom.

Potrivit sursei citate, echipa tehnică după investigarea aeronavei a autorizat zborul înapoi al cursei ROT 262 în condiţii normale, constatând că nu a fost afectată în nicio măsură roata de bot care a părăsit suprafaţa de rulare.

"Pasagerii cursei ROT 262 Istanbul - Otopeni urmează să sosească la Bucureşti cu o întârziere de aproximativ două ore cu aceeaşi aeronava în condiţii de maximă securitate", afirmă compania Tarom

Mădălin Tudor a susţinut că nu există niciun motiv de panică în ceea ce priveşte incidentul în care a fost implicat zborul 261 al companiei Tarom, el explicând că în momentul aterizării la Istanbul, din cauza ploii, vântului foarte puternic şi a pistei umede, în manevra de poziţionare a aeronavei, aceasta a ieşit cu roata un metru de pe porţiunea asfaltată.

Avionul, la bordul căruia se aflau 87 de pasageri şi şapte membri ai echipajului, nu a putut opri la timp şi a ieşit de pe pista de aterizare, rămânând blocat în noroi, potrivit oficialilor din cadrul Autorităţii turce de Stat a Aeroporturilor.

Nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului, potrivit oficialilor turci.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici