Instanţa supremă: Profesorul din învăţământul preuniversitar are calitatea de „funcţionar public”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a stabilit că profesorul din învăţământul preuniversitar de stat are calitatea de „funcţionar public” cu sensul autonom din art. 175 alin. 1 lit b teza a doua Codul penal.

2296 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă: Profesorul din învăţământul preuniversitar are calitatea de „funcţionar public”

Instanţa supremă: Profesorul din învăţământul preuniversitar are calitatea de „funcţionar public”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis, miercuri, o sesizare formulată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, prin care aceştia au cerut pronunţarea unei hotărâri pentru a vedea dacă profesorul din învăţământul preuniversitar de stat este funcţionar public.

"Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în dosarul prin care se solicită pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea chestiunii de drept: «dacă în sensul legii penale, profesorul din învăţământul preuniversitar de stat este funcţionar public în accepţiunea art. 175 alin. 1 lit. b teza a II- a din Codul penal sau în accepţiunea art. 175 alin. 2 din Codul penal». Stabileşte că profesorul din învăţământul preuniversitar de stat are calitatea de funcţionar public în accepţiunea dispoziţiilor art. 175 alin. (1) lit. b) teza a II- a din Codul penal. Obligatorie de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea I, potrivit art. 477 alin. (3) din Codul de procedură penală", se arată în decizia de miercuri a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Obiectul dosarului în care magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au pronunţat a fost luarea de mită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici