Instanţa supremă suspendă judecarea dosarului lui Mitrea şi îl trimite la CC

Completul de nouă magistraţi de la instanţa supremă a decis, vineri, suspendarea dosarului în care Miron Mitrea este judecat pentru corupţie, urmând să îl trimită la Curtea Constituţională, instituţie care să verifice mai multe excepţii invocate în această cauză.

84 afișări
Imaginea articolului Instanţa supremă suspendă judecarea dosarului lui Mitrea şi îl trimite la CC

Instanţa supremă suspendă judecarea dosarului lui Mitrea şi îl trimite la CC

Completul de nouă judecători de la instanţa supremă a admis, vineri, recursul făcut de Irina Paula Jianu, judecată în acest dosar alături de Miron Mitrea, împotriva deciziei din 10 iulie prin care Secţia penală a acestei instanţe a respins mai multe excepţii de neconstituţionalitate invocate de apărătoarea acesteia.

Cei nouă magistraţi au decis suspendarea procesului şi trimiterea dosarului la Curtea Cosntituţională a României, care trebuie să verifice excepţiile invocate de avocatul Irinei Jianu.

La termenul de vineri, avocata Irinei Jianu a spus că judecătorii de la Secţia penală nu au apreciat corect că OUG 134/2005 de modificare a OUG 43/2002 privind Parchetul Naţional Anticorupţie (devenit DNA - n.r.) ar mai fi încă în vigoare. Avocata Irinei Jianu, Gabriela Ghiţă, a argumentat că ordonanţa invocată este încă în vigoare, are legătură cu cauza şi poate fi supusă controlului constituţional.

O altă excepţie se referă la neconstituţionalitate unor articole din Codul de Procedură Penală care prevăd modalităţile de interceptare şi prelucrare a acestor înregistrări.

Secţia penală a instanţei supreme a respins, în 10 iulie, excepţiile de neconstituţionalitate invocate în dosarul lui Miron Mitrea. Decizia Secţiei penale a fost atacată de Irina Jianu cu recurs la Completul de nouă judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici