Instanţa suspendă decizia de eliberare din funcţie a lui Adrian Petcu, fost secretar de stat MAI

Curtea de Apel Bucureşti a suspendat decizia premierului Viorica Dăncilă de a-l elibera din funcţie pe secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Adrian Petcu, după ce acesta a contestat în instanţa hotărârea prin care a fost schimbat.

620 afișări
Imaginea articolului Instanţa suspendă decizia de eliberare din funcţie a lui Adrian Petcu, fost secretar de stat MAI

Instanţa suspendă decizia de eliberare din funcţie a lui Adrian Petcu, fost secretar de stat MAI

Adrian Petcu a fost schimbat din funcţia de secretar de stat în ministerul Afacerilor Interne printr-o decizie a premierului, publicată în Monitorul Oficial pe 14 august.

"Decizie pentru eliberarea domnului Adrian Petcu din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne: Având în vedere adresa ministerului Afacerilor Interne nr. 20.588 din 13.08. 2019, înregistrată la Secretariatul General al Guvernului cu nr. 20/14.080/T.G. din 14.08.2019, în temeiul art. 29 şi art. 31 lit. d) din ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, Prim-ministrul emite prezenta decizie. Articol unic – Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Adrian Petcu se eliberează din funcţia de secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne", se arată în decizia premierului, publicată în Monitorul Oficial pe 14 august.

Ulterior, Adrian Petcu a contestat în instanţă decizia de eliberare din funcţie, iar magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au dispus suspendarea deciziei premierului prin care acesta a fost schimbat.

"Admite cererea de suspendare provizorie a executării efectelor Deciziei nr.201/14.08.2019 emisă de Prim-Ministrul României. Dispune suspendarea provizorie a executării efectelor Deciziei nr. 201/14.08.2019 până la soluţionarea cererii de suspendare a executării efectelor aceleiaşi decizii", se arată în minuta deciziei.

Hotărârea Curţii de Apel Bucureşti nu are cale de atac.

Următorul termen în proces este stabilit pentru marţi, 3 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici