Instrucţiuni despre cum să ucizi cu un cuţit sau cu o grenadă în manualul de război al Hamas

„Pentru a ucide cu un cuţit este de preferat să loviţi gâtul la claviculă, coloana vertebrală sau sub axile”, sunt instrucţiunile macabre cuprinse într-un „manual Hamas” găsit pe cadavrul unuia dintre teroriştii din 7 octombrie, potrivit Washington Post.

649 afișări
Imaginea articolului Instrucţiuni despre cum să ucizi cu un cuţit sau cu o grenadă în manualul de război al Hamas

„Acesta este un document secret, care trebuie ascuns într-un loc sigur şi nu transportat, decât dacă există ordine în acest sens”, se poate citi pe prima pagină a broşurii. Pe spate este o fotografie a şeicului Abdullah Azzam, profesorul şi mentorul lui Osama bin Laden, un detaliu tulburător care dezvăluie sura de inspiraţie a teroriştilor.

Manualul, care este datat anul trecut, pare să fi fost pregătit pentru mai multe unităţi ale brigăzilor de elită Izzedine al-Qassam ale Hamas, inclusiv specialişti antitanc, ingineri, lunetişti şi experţi în tuneluri, precum şi pentru cei care sunt menţionaţi ca „trupe de şoc”.

Se estimează că aripa militară secretă a Hamas, al-Qassam, a construit o forţă de între 15.000 şi 40.000 de luptători, dintre care 1.200 se crede că au fost implicaţi în atacul din 7 octombrie.

Spre deosebire de alte documente recuperate de forţele israeliene la scurt timp după atac - hărţi ale kibutz-urilor şi planuri detaliate pentru atacuri - acest manual oferă şi instrucţiuni privind utilizarea unor arme, de exemplu grenadele F-7 nord-coreene, pe care Phenianul a negat că le-a furnizat Hamas şi pe care soldaţii israelieni l-au găsit la locul atacului. În plus, există indicaţii precise cu privire la punctele slabe şi problemele critice ale armatei israeliene şi ale echipamentelor sale militare.

Un alt militant Hamas ucis în atacul din 7 octombrie avea un stick USB care conţinea instrucţiuni pentru producerea „unui dispozitiv de împrăştiere a cianurii”, arată un document clasificat de la Ministerul de Externe israelian, obţinut de Axios. Site-ul american dezvăluie, tot pe baza dezvăluirilor a doi oficiali israelieni, că ministerul israelian a trimis acest document către zeci de ambasade din întreaga lume, inclusiv la Washingtonului, sub titlul: „Intenţiile Hamas de a folosi arme chimice”.

Potrivit informaţiilor israeliene, instrucţiunile conţinute în stick fac parte dintr-un manual al Al Qaeda din 2003. „Această constatare semnalează intenţia Hamas de a folosi arme chimice ca parte a atacurilor sale teroriste împotriva civililor”, consemnează telegrama trimisă diferitelor oficii diplomatice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici