Video Instructorii auto independenţi au protestat în Bucureşti

Peste 200 de instructori auto independenţi protestează în faţa Ministerului Transporturilor, cerând Autorităţii Rutiere Române (ARR) anularea deciziei prin care li se interzice şcolilor auto să mai colaboreze cu ei.

138 afișări

Preşedintele Sindicatului Naţional al Instructorilor Auto din România (SNIAR), Cornel Lipă, a declarat că protestele vor continua săptămână viitoare când vor veni de trei ori mai mulţi instructori cu maşinile proprii, dacă reprezentanţii ARR nu vor soluţiona problemele.

Lipă a mai spus că instructorii auto au fost ameninţaţi după intrarea în vigoare a acestei decizii, 10 iunie, că vor primi amenzi de până la 60.000 de lei dacă sunt descoperiţi că profesează.

Preşedintele sindicatului a susţinut că un instructor angajat la o şcoală primeşte aproximativ 5 - 6 lei pe oră, banii fiind foarte puţini pentru o profesie care este foarte dificilă şi are un grad ridicat de stres.

Lipă a spus că secretarul stat în Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru, le-a promis, joi, că va detensiona situaţia, protestatarii aştepând să fie chemaţi la o întâlnire cu acesta.

În faţa Ministerului Transporturilor sunt instructori auto din Bucureşti, Galaţi, Cluj, Timişoara, Constanţa şi Vâlcea.

Protestatarii au pancarte pe care scrie "Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit", "notar =profesie liberală, avocat = profesie liberală, instructor auto autorizat= sclav", "paznic - parc - 7,9 pe oră, instructor auto angajat - 5 sau 6 lei pe oră", "Nu ne tăiaţi mâinile, nu ne exportaţi, avem familii".

Instructorii auto au anulat marşul care era programat până la Guvern, pentru că sediul ARR este la Ministerul Transporturilor, astfel că vor rămâne în această locaţie până la ora 14.00.

Instructorii auto independenţi îşi vor putea continua activitatea şi vor fi autorizaţi

Aceasta a fost concluzia discuţiilor dintre reprezentanţii instructorilor auto independenţi, cei ai şcolilor de şoferi şi reprezentanţii Ministerului Transporturilor, s-a ajuns la un consens urmând ca, peste o săptămână, să aibă loc alte discuţii, iar în două săptămâni, instructorii auto să înceapă să fie autorizaţi.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Eusebiu Pistru, a declarat că, pentru a fi autorizaţi, instructorii auto independenţi trebuie să aibă cel puţin trei ani vechime ca angajat într-o şcoală de şoferi şi minim trei categorii pe permisul de conducere.

La rândul său, preşedintele Sindicatului Naţional al Instructorilor Auto din România (SNIAR), Cornel Lipă, a spus că decizia Autorităţii Rutiere Române (ARR)prin care se interzicea şcolilor de şoferi să colaboreze nu mai are valabilitate, iar instructorii vor putea să-şi desfăşoare activitatea normal.

După ce vor fi autorizaţi, instrictorii auto vor avea pe portieră un autocolant care să ateste autorizarea, evitându-se astfel pirateria.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici