ÎNTÂLNIRE între Tudorel Toader şi şefii parchetelor curţilor de apel, sub "egida" procurorilor CSM

Secţia pentru procurori a CSM a decis organizarea unor întâlniri de lucru cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, membrii Secţiei, dar şi cu procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel din ţară.

987 afișări
Imaginea articolului ÎNTÂLNIRE între Tudorel Toader şi şefii parchetelor curţilor de apel, sub "egida" procurorilor CSM

ÎNTÂLNIRE între Tudorel Toader şi şefii parchetelor curţilor de apel, organizată de CSM

„Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, după suplimentarea ordinii de zi, a hotărât iniţierea demersurilor în vederea organizării unei întâlniri de lucru a Secţiei pentru procurori cu ministrul justiţiei şi procurorii generali ai parchetelor de pe lângă curţile de apel”, se arată în decizia procurorilor CSM.

Potrivit unor surse, decizia vine în contextul unei scrisori transmise de aproape 200 de magistraţi către ministrului Justiţiei, prin care aceştia îşi exprimă îngrijorarea faţă anunţul privind evaluarea procurorului general şi îşi exprimă susţinerea faţă de Augustin Lazăr. Magistraţii mai arată în scrisoare că afirmaţiile lui Toader despre justiţie pot aduce prejudicii.

„Domnule Ministru, Subsemnaţii, procurori şi judecători, cu respectarea principiului separaţiei puterilor în stat şi a obligaţiei de rezervă ce incumbă magistraţilor, am luat act, cu îngrijorare, de afirmaţiile dumneavoastră privitoare la activitatea magistraţilor şi la îndepărtarea Ministerului Public de la rolul său constituţional, precum şi de anunţul recent cu privire la declanşarea inopinată a procedurii de evaluare a Procurorului General al PICCJ. Pe această cale, procurorii semnatari ai prezentei scrisori îşi exprimă susţinerea faţă de Procurorul General al PICCJ, domnul Augustin Lazăr, precum şi faţă de poziţia Secţiei pentru procurori din cadrul CSM, raportat la deserviciile pe care afirmaţii neinspirate cu privire la activitatea întregului Minister Public le pot aduce sistemului de justiţie, în ansamblul său”, se arată în scrisoarea transmisă de magistraţi ministrului Tudorel Toader.

Scrisoarea, care a fost transmisă Agenţiei de Presă MEDIAFAX de procurorul Antonia Diaconu, de la Piteşti, a pornit la iniţiativa magistratului, însă demersul este rezultatul unui efort comun, la care s-au alăturat colegi din toată ţara. Unul dintre semnatari este şi procurorul Andrei Bodean, candidat la şefia DNA.

„Judecătorii şi procurorii semnatari subliniază că afirmaţiile privitoare la sistemul judiciar, emise de Ministrul Justiţiei, pot aduce prejudicii societăţii în general, atât pe plan intern, cât şi la nivel internaţional. Considerăm că, în contextul desfăşurării unor anchete penale importante şi cu puternic impact social, poziţia actorilor oficiali trebuie să fie una echilibrată şi responsabilă. În ciuda presiunilor constante, exercitate în ultimul an de mass-media şi de reprezentanţi ai formaţiunilor politice, reafirmăm angajamentul de a ne exercita funcţia în condiţiile legii şi sperăm într-un climat socio-politic care să permită atingerea scopului actului de justiţie: aflarea adevărului şi protejarea drepturilor cetăţenilor”, mai spune scrisoarea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici