Întârzieri de până la 7 ore ale trenurilor de călători din cauza defecţiunii din Prahova

Trenul Accelerat 1741, de pe ruta Bucureşti Nord - Baia Mare, va avea o întârziere de aproape şapte ore, după ce a fost blocat în timpul nopţii din cauza defecţiunii dintre staţiile CFR Comarnic şi Valea Largă (Prahova), a declarat, luni, directorul de marketing de la CFR Călători, Adrian Vlaicu.

197 afișări
Imaginea articolului Întârzieri de până la 7 ore ale trenurilor de călători din cauza defecţiunii din Prahova

Opt trenuri de călători pe ruta Bucureşti-Braşov au întârzieri din cauza defecţiunii din Prahova (Montaj foto)

Adrian Vlaicu a precizat că trenul este acum în mişcare, întârzierea fiind cauzată de problemele apărute duminică seară pe tronsonul Comarnic - Valea Largă.

Directorul de marketing de la CFR Călători a precizat că trenul ar fi trebuit să ajungă la Baia Mare în jurul orei 10.30 şi se estimează că, din cauza problemelor, va sosi în jurul orei 17.00 - 17.20.

La rândul lor, reprezentanţii Regionalei CFR Cluj afirmă că cinci garnituri de tren accelerat sau rapid care au plecat din Bucureşti şi trebuiau să ajungă, luni dimineaţă, la destinaţie, au întârzieri între 300 şi 500 de minute, iar alte trei au fost anulate.

Directorul Regionalei CFR Infrastructură Cluj, Gheorghe Şurubaru, a declarat că este vorba despre trenurile Bucureşti - Oradea, Bucureşti - Satu Mare, două garnituri Bucureşti - Baia Mare şi Bucureşti - Sighetu Marmaţiei.

"Din cauza problemelor din Prahova, cinci garnituri de tren de lung parcurs, accelerate sau rapide, au întârzieri cuprinse între 300 şi peste 500 de minute. Toate aceste trenuri sunt pe drum şi nu ajuns la destinaţie", a spus Şurubaru.

Astfel, acceleratul Bucureşti - Satu Mare, care trebuia să ajungă la ora 1.57 a intrat în Regionala CFR Cluj la ora 10.24 şi a acumulat întârzieri de 509 minute, iar rapidul Bucureşti - Satu Mare, care trebuia să ajungă la 2.33, a intrat abia la ora 8.31.

De asemenea, acceleratul Bucureşti - Sighetu Marmaţiei trebuia să ajungă la destinaţie la ora 1.49, dar a intrat în Regionala Cluj la ora 6.46, întârzierea acumulată fiind de 298 de minute. Acceleratul Bucureşti - Baia Mare are o întârziere de 454 de minute, iar acceleratul Bucureşti - Oradea, de 470 de minute.

Din cauza întârzierilor, au fost anulate şi trei trenuri care făceau legătura între Zalău şi Jibou, a spus Şurubaru.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA informează că circulaţia feroviară între staţiile Comarnic - Valea Largă a fost redeschisă traficului feroviar la ora 10.57, după ce, începând de la ora 9.00, angajaţii au lucrat la remedierea defecţiunii tehnice apărute, duminică seară, la linia de contact.

Potrivit CFR SA, din cauza lucrărilor opt trenuri de călători care circulau în/din direcţia Braşov au ajuns la destinaţie cu întârzieri de 60 - 120 de minute.

Duminică seară, la ora 18.12, s-a produs o defecţiune la linia de contact între staţiile Valea Largă şi Comarnic, iar 15 trenuri de persoane care circulau între Bucureşti şi Transilvania şi retur au înregistrat întâzieri de până la 300 de minute.

Conform sursei citate, duminică seară linia nu a fost închisă pentru lucrări de remediere din cauza numărului mare de trenuri de călători aflate în parcurs. Astfel, pe distanţa Comarnic - Valea Largă trenurile au fost remorcate cu locomotive diesel, după care şi-au continuat călătoria cu locomotive electrice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici