Interlopul ieşean Cosmos Tănase a fost arestat preventiv

Cosmos Tănase, cunoscut drept liderul unei grupări interlope din Iaşi, a fost arestat pentru 29 de zile, marţi seară, fiind acuzat de trafic de droguri de mare risc, alte două persoane implicate în acelaşi dosar primind mandate de arestare preventivă din partea judecătorilor ieşenilor.

741 afișări
Imaginea articolului Interlopul ieşean Cosmos Tănase a fost arestat preventiv

Interlopul ieşean Cosmos Tănase a fost arestat preventiv (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Cosmos Tănase a fost adus, marţi după-amiază, la Tribunalul din Iaşi, alături de alte două persoane, Costel Puia şi Costel Cozma, procurorii DIICOT cerând judecătorilor emiterea mandatelor de arestare pe numele celor trei, pentru 29 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marius Striblea, avocatul lui Cosmos Tănase, a susţinut nevinovăţia clientului său, invocând faptul că la percheziţia făcută la domiciliul lui Cosmos Tănase, dar şi asupra maşinii acestuia, nu au fost descoperite droguri.

După câteva ore de audieri, judecătorii Tribunalului Iaşi au emis mandate de arestare pentru toate cele trei persoane cercetate în dosar. Avocaţii au anunţat că vor formula recurs împotriva deciziei instanţei.

Cosmos Tănase, cunoscut şi sub numele de "Prinţul Ţiganilor", a fost reţinut luni seară, de către procurorii DIICOT Iaşi, el fiind acuzat de trafic de droguri de mare risc. Iniţial, interlopul ieşean a fost adus la sediul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Iaşi, după care a fost dus la audieri la sediul DIICOT, unde i s-a emis ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore. În faţa sediului IJP Iaşi s-au adunat zeci de cunoscuţi ai interlopului ieşean, o parte dintre aceştia ameninţându-i pe jurnaliştii prezenţi.

Potrivit DIICOT, trei persoane au fost reţinute, luni, pentru deţinere de droguri de mare risc în valoare de 130.000 de euro, marfă adusă din Spania, pentru prinderea traficanţilor anchetatorii români colaborând cu autorităţile judiciare spaniole.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru 24 de ore a lui Tănase Cosmos (38 de ani), lider al unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din zece persoane, cetăţeni români şi spanioli, specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, introducere în ţară, fără drept şi consum de droguri de mare risc.

Conform anchetatorilor, în perioada noiembrie 2011 - februarie 2012, Cosmos Tănase a organizat şi finanţat transportul pe cale aeriană a cantităţii de 1,6 kilograme cocaină, pe ruta Spania (Barcelona) – România (Iaşi). Drogurile de mare risc erau depozitate la locuinţele inculpaţilor Puia Costel şi Cozma Costel şi ulterior comercializate de către membrii grupării pe raza municipiului Iaşi, la preţul de 80 de euro/doza.

Luni, Puia Costel şi Cozma Costel au fost depistaţi în flagrant delict, în autoturismul cu care se deplasau fiind identificată şi ridicată cantitatea de aproximativ 1,3 kilograme de cocaină. Valoarea drogurilor este de aproximativ 130.000 de euro.

Cosmos Tănase, are 39 de ani, fiind cunoscut drept capul unei grupări interlope ieşene. În anul 2006, el a fost condamnat la închisoare în Spania, pentru trafic de persoane, fiind însă eliberat în 2010. Anul trecut, sute de interlopi din întreaga ţară s-a aunat la Iaşi la nunta fiului lui Cosmos Tănase, naş de cununie fiind interpretul de manele Adi Minune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici