Întrebat dacă promulgă legea majorării salariilor din învăţământ, Băsescu răspunde: "Cum să nu!"

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, miercuri, la Constanţa, dacă va promulga legea privind creşterea salariilor cadrelor didactice, el răspunzând din mers "Cum să nu!".

45 afișări
Imaginea articolului Întrebat dacă promulgă legea majorării salariilor din învăţământ, Băsescu răspunde: "Cum să nu!"

Întrebat dacă promulgă legea majorării salariilor din învăţământ, Băsescu răspunde: "Cum să nu!" (Imagine: Mediafax Foto)

La plecarea de la festivitatea de inaugurare a unei noi clădiri din campusul Universităţii Ovidius din Constanţa, preşedintele Băsescu a fost întrebat dacă va promulga legea privind creşterea salariilor cadrelor didactice.

Şeful statului a răspuns din mers: "Cum să nu!".

La insistenţele jurnaliştilor pe aceeaşi temă, Traian Băsescu nu a mai făcut niciun comentariu.

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, Ordonanţa 15/2008 cu amendamentele PSD privind creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ.

Camera este for decizional în privinţa acestui act normativ.

Premierul Tăriceanu a declarat, miercuri, că votul Camerei Deputaţilor pentru creşterea cu 50 la sută a salariilor personalului din învăţământ reflectă o atitudine de "superpopulism" înainte de alegeri şi o măsură care nu este sustenabilă în lipsa fondurilor necesare pentru susţinerea acestei majorări. El a mai spus că această creştere nu a fost dorită de cadrele didactice.

Ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei, ar putea fi demis din Guvern de către premierul Călin Popescu Tăriceanu, din cauza felului în care acesta a gestionat situaţia proiectului de lege privind creşterea cu 50 la sută a salariilor profesorilor, scrie "Gândul" în ediţia de miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici