Inundaţii în 18 judeţe: Gospodării şi locuinţe, afectate de ploi. Peste 200 de pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă anunţă că peste 200 de pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din locuinţe şi gospodării din 18 judeţe.

186 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în 18 judeţe: Gospodării şi locuinţe, afectate de ploi. Peste 200 de pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore

Inundaţii în 18 judeţe: Gospodării şi locuinţe, afectate de ploi. Peste 200 de pompierii au intervenit, în ultimele 24 de ore

"În urma ploilor căzute şi a vântului puternic din cursul zilei de ieri şi din timpul nopţii, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 18 judeţe: Alba, Argeş, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Mureş, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Sălaj şi Teleorman. Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din 29 locuinţe, 16 beciuri şi 55 curţi inundate, precum şi pentru înlăturarea aluviunilor şi deblocarea a trei drumuri", transmite IGSU.

Cele mai semnificative efecte au fost înregistrate în judeţul Maramureş, pompierii acţionând în localităţile Bârsana, Rona de Sus şi Sighetul Marmaţiei.

"În cursul zilei de ieri, o bătrână din Sighetu Marmaţiei a fost salvată de către un echipaj de pompieri cu o barcă. Femeia de 78 de ani se adăpostise în casă din cauza nivelului ridicat al apei. Tot în această localitate, 40 de persoane din 15 locuinţe inundate din cauza pânzei freatice ridicate s-au evacuat temporar, însă la scurt timp au revenit la casele lor. Totodată, la şase case din localitatea sibiană Săsăuş, accesul rutier se realizează îngreunat din cauza creşterii nivelului apei pârâului Valea Mare. În acest moment se acţionează în judeţul Alba, localităţile Cetea şi Stremţ, pentru deblocarea drumului comunal DC 76, inundat în urma precipitaţiilor din ultimele zile. De asemenea, în localitatea Tătărani din judeţul Prahova se intervine pentru evacuarea apei dintr-un beci şi o locuinţă", transmit pompierii.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, au fost semnalate defecţiuni în judeţele Argeş, Neamţ, Olt, Sibiu şi Teleorman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici