Video INUNDAŢII în Bistriţa-Năsăud: 50 de persoane din satul Pietriş, evacuate din calea apelor - GALERIE FOTO, VIDEO

50 de persoane din satul Pietriş, comuna Cetate din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost evacuate luni după-amiază de pompierii bistriţeni, după ce 30 de case au fost inundate din cauza ploilor torenţiale, dar şi a pârâului care s-a revărsat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1693 afișări

Cinci sate din Bistriţa-Năsăud au fost afectate de ploile torenţiale căzute luni după-amiază în întreg judeţul Bistriţa-Năsăud, cele mai mari probleme fiind înregistrate în satul Pietriş din comuna Cetate, unde apa a inundat 30 de case, o parte dintre acestea fiind încă izolate.

“Pompierii bistriţeni au evacuat până la această oră din calea apelor 50 de persoane şi o primă evaluare arată că în statul Pietriş au fost afectate de inundaţii 30 de locuinţe. Deocamdată se face evaluarea tuturor locuinţelor afectate”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, plt.maj. Marius Rus.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa a mobilizat mai multe echipaje spre zonele afectate de inundaţii, în satele Pietriş, Lunca, Şieuţ, Budacu de Sus şi Budeşti, pompierii intervenind cu mai multe autospeciale, bărci cu motor şi motopompe.

GALERIE FOTO

În zonele afectate de inundaţii apa căzută a depăşit 50 - 60 l/mp, pârâurile din zona au ieşit din matcă inundând drumurile, podurile, terenurile agricole şi zeci de gospodării.

Bistriţa-Năsăud se afla sub cod galben de ploi torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, avertizarea fiind valabilă până marţi dimineaţă la 10:00.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici