Inundaţii în Bulgaria: Un autocar MAI va aduce în ţară 29 turişti români din Albena. Alţii au optat să rămână în staţiune

Un autocar al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) şi mai multe platforme vor ajunge pe litoralul bulgăresc, afectat de inundaţii, pentru a prelua 29 de turişti români şi opt maşini, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat din MAI Raed Arafat.

676 afișări
Imaginea articolului Inundaţii în Bulgaria: Un autocar MAI va aduce în ţară 29 turişti români din Albena. Alţii au optat să rămână în staţiune

Arafat: Un autocar al MAI şi mai multe platforme vor aduce în ţară 29 de turişti şi opt maşini

Un autocar al Ministerului de Interne s-a deplasat la Constanţa în cursul nopţii, în vederea aducerii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în staţiunea bulgară Albena, afectată de inundaţii, iar la ora 09.30 un convoi format din acest autocar şi autoplatforme a plecat spre Bulgaria.

Convoiul este însoţit de o echipă consulară din cadrul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe, care are în dotare echipamente mobile consulare cu ajutorul cărora pot fi eliberate documente de călătorie la faţa locului, informează Guvernul.

Echipa mobilă consulară se va alătura echipei create la nivelul misiunii diplomatice în vederea asigurării asistenţei şi protecţiei consulare în astfel de situaţii.

Arafat a spus că doar pentru aceste persoane şi maşini s-a cerut acest ajutor, iar restul românilor aflaţi pe litoralul bulgăresc, la sfârşitul săptămânii, când s-au produs inundaţiile fie revin pe cont propriu în ţară, fie au decis să-şi continue sejurul.

Din situaţia transmisă de reprezentanţii misiunii diplomatice aflaţi la faţa locului, în urma solicitărilor turiştilor români, vor fi aduse în ţară 29 de persoane şi 8 autoturisme. Din cele 8 autoturisme, 3 vor rămâne în Constanţa şi 5 vor fi transportate până la Bucureşti.

Potrivit Guvernului, din datele comunicate de reprezentanţii misunii diplomatice a rezultat că, în urma revenirii situaţiei la normalitate, o parte dintre turiştii români au optat să-şi continue sejurul în staţiune.

Începând cu data de 21 iunie ora 16.30 şi până la această oră, prin punctele de trecere a frontierei au tranzitat un număr 73 de autoturisme cu 244 persoane care s-au întors din staţiunea Albena.

În ultimele zile, oraşul bulgar Varna şi alte localităţi din Bulgaria, între care şi staţiunea Albena, au fost grav afectate de inundaţiile puternice care s-au înregistrat în zonă în urma ploilor toernţiale şi a scurgerilor de pe versanţi, cel puţin zece persoane pierzăndu-şi viaţa din cauza apelor revărsate.

La nivelul Guvernului a fost creat, sâmbătă, un grup de lucru format din reprezentanţi ai Ministerului de Interne şi ai Ministerului de Externe pentru gestionarea situaţiei în care se află românii blocaţi în staţiunea bulgară albena, iar ministrul delegat pentru Turism, Florin Jianu, s-a deplasat de urgenţă în staţiune.

Turişti români aflaţi pe litoralul bulgăresc, în regiunea Albena, au acuzat autorităţile străine că nu îi ajută să plece acasă, reclamând că au fost evacuaţi doar cetăţenii ruşi şi germani, în timp ce românii s-au ajutat între ei.

Eliza Panait, o turistă din Buzău surprinsă de inundaţii în staţiunea Albena, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că mulţi dintre turiştii români aflaţi în Albena nu pot părăsi staţiunea, iar autorităţile nu îi ajută cu nimic. Panait spune că turiştii au cerut autorităţilor, contra cost, o platformă pe care să-şi urce maşinile şi cu care să poată părăsi zona afectată de inundaţii, însă au fost refuzaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici