INUNDAŢII în Giurgiu: Peste 800 de hectare de terenuri agricole, păduri şi păşuni sunt afectate

Peste 800 de hectare de terenuri agricole, păduri şi păşuni din judeţul Giurgiu au fost inundate, joi, după ce râurile Neajlov şi Dîmbovnic au ieşit din matcă din cauza ploilor, cea mai afectată fiind localitatea Călugăreni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

165 afișări
Imaginea articolului INUNDAŢII în Giurgiu: Peste 800 de hectare de terenuri agricole, păduri şi păşuni sunt afectate

INUNDAŢII în Giurgiu: Peste 800 de hectare de terenuri agricole, păduri şi păşuni sunt afectate

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, patru localităţi ale acestui judeţ sunt afectate de inundaţii, joi, ca urmare a precipitaţiilor abundente şi a ieşirii din matcă a râurilor Neajlov şi Dîmbovnic.

Astfel, la Clejani, Iepureşti, Singureni şi Călugăreni apele au acoperit 130 de hectare de teren arabil, 350 de hectare de pădure şi 390 de hectare de păşune. De asemenea, viiturile au afectat un pod şi un podeţ şi au acoperit drumul comunal 105 Iepureşti-Chirculeşti, care a fost închis circulaţiei, fiind impracticabil pe o lungime de peste un kilometru.

Cea mai afectată este comuna Călugăreni, unde apele au acoperit 300 de hectare de păşune, 300 de hectare de pădure, 50 de hectare de teren arabil, iar nouă grădini au fost inundate.

La ora transmiterii acestei ştiri, nu există localităţi izolate în judeţul Giurgiu.

Potrivit ISU Giurgiu, pe râul Neajlov se înregistrează o depăşire de trei centimetri a cotei de atenţie, iar cota de atenţie a râului Glavacioc este depăşită cu 16 centimetri.

Forţele de intervenţie ale Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu sunt pregătite să acţioneze în zonele afectate de inundaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici