Inundaţiile afectează mersul trenurilor, în sudul României. CFR anunţă condiţii speciale de circulaţie

  • Circulaţia trenurilor se desfăşoară în condiţii speciale în jumătatea de sud a ţării, anunţă reprezentanţii Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR.
  • De vină sunt inundaţiile care au afectat regiunile sudice.
476 afișări
Imaginea articolului Inundaţiile afectează mersul trenurilor, în sudul României. CFR anunţă condiţii speciale de circulaţie

Inundaţiile afectează mersul trenurilor

Trenurile pot utiliza un singur fir între staţiile Sinaia - Buşteni, Blaj - Valea Lungă şi Călimăneşti - Cozia, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile înregistrate în cursul nopţii, în jumătatea de sud a ţării, anunţă CFR.

„Urmare precipitaţiilor abundente înregistrate în cursul nopţii, terasamentul liniei de cale ferată a fost spălat de ape între staţiile Sinaia şi Buşteni, pe firul II, iar între staţiile Blaj - Valea Lungă şi Călimăneşti - Cozia liniile de cale ferată, pe firul I, au fost acoperite de aluviuni. Echipele feroviare ale Regionalelor Bucureşti, Braşov şi Craiova sunt la faţa locului, pregătite să intervină după retragerea apelor, cu utilaje pentru completarea terasamentului cu piatră spartă între Sinaia şi Buşteni şi pentru curăţarea liniilor de aluviunile depuse între Blaj şi Valea Lungă, respectiv Călimăneşti - Cozia. Astfel, până la finalizarea intervenţiilor în aceste zone şi restabilirea circulaţiei în condiţii normale de trafic, trenurile vor circula doar pe un singur fir”, anunţă CFR.

Totodată, în Regionala Timişoara s-a intervenit în cursul nopţii pentru „remedierea deranjamentelor înregistrate, din cauza rafalelor puternice de vânt, la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact, între staţiile Jena - Căvăran şi Poarta – Iablaniţa”.

Marţi, în Timişoara se circulă în condiţii normale. Probleme sunt în regionala Constanţa.

„Facem precizarea că pe raza Regionalei CF Constanţa circulaţia trenurilor se desfăşoară pe un singur fir între staţiile Dorobanţu - Basarabi, după ce un vagon din compunerea unui tren privat de marfă a deraiat la ieşire din staţia Dorobanţu, iar pe relaţia Medgidia - Tulcea (linie simplă), traficul este oprit temporar la această oră, din cauza defectării unui tren de marfă, între staţiile Cataloi - Babadag. Circulaţia trenurilor între Medgidia - Tulcea va putea fi reluată după ce operatorul privat de marfă va retrage trenul din linie curentă”, precizează reprezentanţii CFR.

Probleme ar putea să apară şi în următoarele ore ca urmare a noilor avertizări de vreme severă anunţate de meteorologi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici