Investitorii vor să aducă în Timiş forţă de muncă din China

Prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că un investitor străin, care doreşte să-şi deschidă o platformă de lucru în judeţul Timiş, intenţionează să aducă forţă de muncă din China, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2 afișări

Ovidiu Drăgănescu a spus că, din cauza şomajului scăzut, mediul de afaceri încearcă să aducă personal din ţările în care şomajul este foarte mare, iar costurile sunt mici pentru mâna de lucru.

"Judeţul Timiş se confruntă cu lipsa mâinii de lucru, mai ales în zona de vest, în localităţi ca Sânnciolau, Jimbolia care au devenit zone cu forţă de lucru tot mai greu de găsit. Au fost intenţii de a se aduce forţă de muncă din Ungaria, mai apoi s-a discutat de un număr de 300 de persoane care ar fi trebuit aduse din Serbia spre Jimbolia, iar în prezent sunt investitori care vor să investească la Jimbolia şi vor să aducă personal din China. I-am sfătuit să mai aştepte şi să încercăm o colaborare cu ţările învecinate pentru că sunt mai aproape", a spus Drăgănescu.

Judeţul Timiş are cel mai scăzut şomaj înregistrat vreodată. Potrivit datelor furnizate de Direcţia Regională de Statistică Timiş, procentul şomajului înregistrat la nivelul lunii mai, în Timiş, este de 1,7 la sută, în judeţul Arad este de 3 la sută, în Hunedoara de 4,9 la sută, iar în judeţul Caraş-Severin de 6,2 la sută.

(Serviciul AUDIO al agenţiei MEDIAFAX vă pune la dispoziţie înregistrarea declaraţiilor făcute de prefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu. Pentru a beneficia de acest serviciu puteţi accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenţiei sau direct adresa de internethttp://audio.mediafax.ro.)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici