Ioana Maria Vlas a fost audiată la DNA Alba Iulia într-o cauză legată de fostul FNI - surse

Ioana Maria Vlas a fost audiată, joi, timp de peste o oră, de către procurorii DNA Alba Iulia, într-o cauză legată de fostul Fond Naţional de Investiţii (FNI), în care Vlas este cercetată pentru înşelăciune, au declarat surse judiciare.

48 afișări
Imaginea articolului Ioana Maria Vlas a fost audiată la DNA Alba Iulia într-o cauză legată de fostul FNI - surse

Ioana Maria Vlas a fost audiată la DNA Alba Iulia într-o cauză legată de fostul FNI (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, Ioana Maria Vlas a fost adusă la sediul DNA din Alba Iulia sub escortă şi a fost audiată de procurorii anticorupţie timp de peste o oră.

Conform surselor citate, în acest dosar instrumentat de DNA câteva mii de persoane din judeţul Sibiu s-au constituit ca parte vătămată după ce au pierdut bani la Fondul Naţional de Investiţii, Ioana Maria Vlas fiind cercetată pentru înşelăciune.

Cauza s-a aflat mai întâi în cercetarea DNA Bucureşti, care ulterior a transmis-o pentru instrumentare la DNA Alba Iulia.

Ioana Maria Vlas rămâne cu pedeapsa de zece ani de închisoare în dosarul prăbuşirii Fondului Naţional de Investiţii (FNI), după ce magistraţii instanţei supreme au decis, în 4 iunie 2009, să menţină decizia Curţii de Apel Bucureşti de condamnare a acesteia.

Instanţa a menţinut în parte decizia Curţii de Apel Bucureşti în cazul FNI în care sunt mai mulţi inculpaţi alături de Vlas.

Instanţa supremă a stabilit că AVAS nu este parte responsabilă civilmente în proces, astfel că nu instituţia este obligată să îi despăgubească pe investitorii FNI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici