Iohannis critică PSD, după fotografia cu Ciolacu: Cât poate să fie de greu şi pentru un pesedist să îşi pună o mască, dacă aşa este regula?

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat situaţia în care lideri social-democraţi, printre care şi Marcel Ciolacu, au fost fotografiaţi nerespectând regulile sanitare într-un restaurant din Buzău: „Se vede încă o dată că PSD-ul nu s-a reformat”.

389 afișări
Imaginea articolului Iohannis critică PSD, după fotografia cu Ciolacu: Cât poate să fie de greu şi pentru un pesedist să îşi pună o mască, dacă aşa este regula?

Iohannis: Cât poate să fie de greu şi pentru un pesedist să îşi pună o mască, dacă aşa este regula?

„Din fericire, acum, în pandemie, este PNL la guvernare şi împreună cu mine, căutăm şi găsim măsurile adecvate, găsim proiecte, găsim oportunităţi pentru a preveni răspândirea acestei boli şi pentru a găsi metodele cele mai bune pentru a trata bolnavii. Cum credeţi că ar fi fost cu o guvernare PSD, dacă conducerea PSD-ului nu respectă cele mai elementare norme? Cât poate să fie de greu şi pentru un pesedist să îşi pună o mască, dacă aşa este regula pentru toată lumea? Vă daţi seama că nu-i prea interesează şi dacă ar fi avut un guvern PSD în această pandemie vă spun că ar fi fost foarte, foarte rău”, spune Klaus Iohannis.

El spune că este ridicolă acuzaţia lui Marcel Ciolacu, potrivit căreia Poliţia acţionat pentru scopuri politice.

„În ce priveşte acuzaţiile de poliţie politică este rizibil. Probabil o persoană, văzând ce fac pesediştii acolo, a fost foarte supărată şi a sesizat chestiunea. A venit poliţia la sesizare, i-a găsit pe pesedişti discutând în interiorul restaurantului, fără mască, fără să respecte distanţa... Deci încălcând flagrant toate normele la care ceilalţi român se supun. De unde se vede încă o dată că PSD-ul nu s-a reformat. PSD ne povesteşte tot felul de lucruri frumoase, am văzut chiar că l-au trimis pe doctorul Rafila să prezinte un program de sănătate, dar pe ei, de fapt, nu îi interesează deloc aceste lucruri. Pe ei îi interesează să îşi vadă interesul lor, al pesediştilor. Iar despre ce or fi discutat nu ştiu, însă alegerile vor avea loc pe 6 decembrie”, conchide şeful statului.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a plătit luni 1.250 de lei amendă, după ce a fost fotografiat fără mască de protecţie, alături de Mihai Tudose şi Lucian Romaşcanu, la o masă într-un restaurant din Buzău.

Ciolacu a acuzat, duminică, Guvernul Orban că foloseşte Poliţia pentru scopuri politice.

„În fapt, lucrurile stau aşa: judeţul Buzău este în scenariul verde, fapt pentru care este permisă operarea restaurantelor la interior. De asemenea, conform legii, la masă nu este obligatorie purtarea măştii. Am luat masa împreună cu familia mea, iar, la un moment dat, au venit mai mulţi colegi la masă cu noi. Ştiu că nu ar fi trebuit să se întâmple acest lucru, chiar şi pentru câteva minute. De aceea, am transmis astăzi dimineaţă poliţiei toate datele celor care au fost la masă. Voi plăti amenda. Este o regulă pe care trebuie să o respectăm toţi”, a mai scris social-democratul pe reţeaua de socializare.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, comisarul Georgian Drăgan, a declarat că poliţiştii din Buzău au fost sesizaţi cu privire la prezenţa mai multor persoane într-un restaurant din Sărata Monteoru, printre care şi preşedintele Camerei Deputaţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
ciolacu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici