Iohannis: OMS a spus din capul locului că este foarte puţin probabil să avem un vaccin în anul 2020

Preşedintele Klaus Iohannis reaminteşte că Organizaţia Mondială a Sănătăţii „a spus din capul locului că este foarte puţin probabil să avem un vaccin în anul 2020”, după ce testele pentru cel mai aşteptat vaccin anti Covid, produs de Oxford Astra Zeneca, au fost oprite temporar.

582 afișări
Imaginea articolului Iohannis: OMS a spus din capul locului că este foarte puţin probabil să avem un vaccin în anul 2020

Iohannis: OMS a spus din capul locului că este foarte puţin probabil să avem un vaccin în anul 2020

„OMS a spus din capul locului că este foarte puţin probabil să avem un vaccin în anul 2020. E posibil să avem un vaccin la mijlocul anului 2021. Sigur, companiile farmaceutice lucrează intens. E şi interesul lor, dar şi al societăţilor noastre să avem acest vaccin. Rezultatul final îl vom şti atunci când primul vaccin agreat, aprobat va fi pe piaţă”, spune Klaus Iohannis.

El mai spune că până la momentul apariţiei vaccinului „nu putem decât să sperăm că lucrurile se vor desfăşura mai repede”.

„În această situaţie şi în pandemia în care ne aflăm nu cred că cineva îşi imaginează că undeva se dezvoltă în vaccin şi fugim repede şi cumpărăm vaccinul. Aceste lucruri nu mai sunt posibile. Suntem o mare familie, suntem oamenii de pe pământ. Aceste înţelegeri de la ONU şi UE se vor respecta şi în măsura în care un vaccin valabil, testat şi agreat apaere va exista o colaborare strânsă pentru a oferi tuturor naţiunilor acest vaccin”, mai spune şeful statului.

Declaraţia lui Iohannis a venit în contextul în care testele pentru cel mai aşteptat vaccin anti Covid, produs de Oxford Astra Zeneca, au fost oprite temporar.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici