Iohannis: Vom aduce un sistem de apărare antidronă suplimentară

Preşedintele Klaus Iohannis spune că în zona judeţului Tulcea, unde au fost descoperite elemente din drone ruseşti, va fi adus un sistem de apărare antidronă suplimentar. „Sperăm să nu apară incidente absolut nedorite”, afirmă el.

763 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Vom aduce un sistem de apărare antidronă suplimentară

Iohannis: Vom aduce un sistem de apărare antidronă suplimentară

„Am discutat chestiunile legate de dronele căzute în România ca urmare a atacurilor ruseşti asupra porturilor de la Dunăre. Am şi primit nu doar încurajări, ci răspunsuri foarte concrete. SUA au alocat avionae suplimentare pentru poliţia aeriană. Împreună cu NATO suntem, practic, în clar cum vom aduce un sistem de apărare antidronă suplimentară în zona respectivă”, spune Klaus Iohannis.

Şeful statului spune că „lucrurile se mişcă”.

„Şi noi, Armata, am mutat mai multe arme de apărare în zonă şi sperăm să nu apară incidente absolut nedorite. Oricum, aceste atacuri asupra porturilor ucrainene sunt crime de război, fiindcă acolo sunt doar infrastructuri civile, nu e nimic militar ce poate fi atacat”, încheie Iohannis.

Klaus Iohannis a participat marţi, la invitaţia Preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden., la o nouă rundă de consultări politice în format restrâns cu lideri globali aliaţi, în contextul continuării conflictului militar declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici