Ion Cristoiu: Aducerea lui Nicolae Popa în ţară–parte dintr-o mai amplă Operaţiune politico-mafiotă

Jurnalistul Ion Cristoiu emite o teorie interesantă, potrivit căreia aducerea lui Nicolae Popa în ţară a făcut parte dintr-o amplă operaţiune politico-mafiotă. Jurnalistul îl indică principal beneficiar de imagine în acest caz pe fostul preşedinte Traian Băsescu.

2515 afişări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Aducerea lui Nicolae Popa în ţară–parte dintr-o mai amplă Operaţiune politico-mafiotă

Ion Cristoiu: Aducerea lui Nicolae Popa în ţară–parte dintr-o mai amplă Operaţiune politico-mafiotă

Redăm integral textul publicat de jurnalistul Ion Cristoiu pe blogul https://www.cristoiublog.ro/

Potrivit Comunicatului din 15 februarie 2019, dat publicităţii de Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (cel adevărat şi nu cel mînărit de Augustin Lazăr), Codruţa Kovesi e acuzată de mărturie mincinoasă, abuz în serviciu şi luare de mită. Despre prima acuzaţie am scris pe cristoiublog.ro de duminică, 17 februarie 2019. Pe 10 aprilie 2017, în cadrul anchetei declanşate de mărturiile lui Traian Băsescu despre cum a fost aranjat procesul lui Dan Voiculescu, fosta şefă a DNA, convocată ca martor, a comis eroarea capitală de a nega existenţa unei relaţii altfel decît instituţionale între ea şi Sebastian Ghiţă, contrazicînd în faţa procurorului existenţa fotografiei de la sindrofia invocată de exilatul la Belgrad. După depunerea Denunţului din 3 decembrie 2018, Sebastian Ghiţă a oferit procurorilor fotografia şi filmul petrecerii, probe zdrobitoare că fosta şefă a DNA se dăduse în stambă la ziua de naştere a lui Sebastian Ghiţă.

Singura şansă a Codruţei Kovesi ar fi să invoce şi să probeze că era colegă de Unitate cu Sebastian Ghiţă şi că sindrofia s-a petrecut într-o locaţie SRI sub acoperire şi ca acţiune operativă.
Celelalte două acuzaţii vizează implicarea Codruţei Kovesi de pe vremea cînd era procuror general în aducerea lui Nicolae Popa în ţară cu un avion privat de lux şi nu cu un avion de linie, aşa cum cere Legea, implicare ilegală, deoarece Parchetul General nu are ce căuta într-o operaţiune strict poliţienească. Acuzaţia de abuz în serviciu se bazează pe probe menite a dezvălui, printre altele, că a dispus suportarea cheltuielilor de transport pentru persoanele care aveau obligaţia să asigure aducerea în ţară a lui Nicolae Popa, unele legal desemnate, altele ilegal, cum ar fi de exemplu , cei doi ofiţeri SRI.

Punctul principal al acestei implicări îl constituie afacerea Sebastian Ghiţă. Laura Codruţa Kovesi - potrivit Secţiei, - ar fi pretins şi obţinut de la Sebastian Ghiţă achitarea unei sume necesare închirierii unui avion privat de lux pentru aducerea unui extrădat. Fosta şefă a Parchetului General ar fi comis acest abuz în serviciu pentru a-şi crea un beneficiu de imagine. Temeiul acestei acuzări are ca punct de plecare denunţul lui Sebastian Ghiţă din 3 decembrie 2018,. Potrivit acestui denunţ, Laura Codruţa Kovesi i-ar fi ”solicitat personal” să efectueze plata avionului în virtutea ”relaţiei de prietenie”.

Atît denunţul, care reia acuzaţii formulate de Sebastian Ghiţă în confesiunile sale din 2 ianuarie 2017, după fuga din ţară, cît şi Comunicatul Secţiei , concentrează exclusiv aducerea lui Nicolae Popa în chip ilegal pe seama Codruţei Kovesi.
Din punct de vedere juridic, o fi corect.
Din punct de vedere al Adevărului, e incorect, şi putem suspecta întreaga tărăşenie drept o circumscriere forţată a unei Operaţiuni complexe, în care Codruţa Kovesi a fost doar una dintre rotiţe, la o singură persoană. Că e vorba de o Operaţiune de circumscriere, în genul celor folosite pe larg de Binomul SRI- DNA pentru scoaterea din joc a unui personaj ( vezi dosarul Referendumului în care Liviu Dragnea pare a fi singur în România) ne avertizează amănuntul cu cele două cadre SRI. Potrivit dosarului deplasarea lor a fost plătită prin osîrdia Codruţei Kovesi. Dar acceptul de a se deplasa cine l-a dat? Sau mai precis, fiind vorba de ofiţeri SRI, ordinul de la deplasare cine l-a dat? Că doar n-o să credem ipoteza unei Codruţe Kovesi care comanda şi SRI! Apoi Ministerul de Interne, aflat în subordinea partidului de Guvernămînt care era atunci PDL-ul lui Traian Băsescu, acceptă în chip ilegal să acopere cu acte false achitarea unei părţi din sumă de către Sebastian Ghiţă

Nu trebuie cine ştie ce agerime a minţii pentru a-ţi da seama că aducerea lui Nicolae Popa pe alte căi decît cele legale a fost o Operaţiune în care au fost implicate şi alte instituţii decît Parchetul General şi mai ales o Operaţiune ordonată de Preşedintele de atunci al României, Traian Băsescu. Doar o astfel de acţiune explică implicarea şi a altor instituţii – SRI, Ministerul de Interne- în afara Parchetului General. Care Parchet, între noi fie vorba, prin Codruţa Kovesi, era o anexă a SRI în cadrul Binomului SRI-Parchetul General.

Din punct de vedere al Adevărului, Dosarul scîrţie la capitolul explicarea motivelor. Codruţa Kovesi nu numai că pare singură în toată România, dar şi un fel de factotum al Sistemului. Cît despre beneficiul de imagine el a revenit la vremea respectivă exclusiv lui Traian Băsescu. Să ne reamintim că din aducerea infractorilor Traian Băsescu îşi făcuse un punct de glorie, iar din afacerea FNI, un moment crucial al mandatului. E limpede că Codruţa Kovesi a acţionat în cadrul unui plan ordonat de Traian Băsescu în realizarea căruia s-au implicat Florian Coldea, coordonatorul Operaţiunii, dar şi Sebastian Ghiţă, în calitatea sa de om de afaceri prin care SRI îşi rezolva multe probleme altfel decît pe cale oficială. Plata avionului n-a fost făcută la rugămintea Codruţei Kovesi (vi-l imaginaţi pe Sebastian Ghiţă, omul fără sentimente, maşinăria de putere, sedus de rugăminţile persoanei feminine Codruţa Kovesi?), ci în cadrul planului coordonat de SRI.

Operaţiunea Aducerea lui Nicolae Popa cu un avion privat a avut drept scop nu numai sporul de capital politic pentru Traian Băsescu.
Operaţiunea a avut şi scopul de a face presiune psihologică asupra lui Sorin Ovidiu Vântu pentru a ceda Realitatea tv.
Un capăt de fir în argumentarea acestei ipoteze ne dă chiar Sebastian Ghiţă în Denunţ. El susţine că Codruţa Kovesi i-a cerut să efectueze ” plata unei sume de bani pentru urgentarea unui caz (dosar penal) de care aceasta se ocupa în mod direct şi personal, caz de notorietate care ar fi ajutat-o foarte mult în cariera sa profesională dacă se finaliza în modul dorit de ea.”
Despre ce caz e vorba?
Despre punerea sub acuzare şi arestarea preventivă a lui Sorin Ovidiu Vântu în dosarul Şantajarea lui Sebastian Ghiţă.

Dezvăluie Sebastian Ghiţă în confesiunile din 2 ianuarie 2017:
„Mai vreţi încă o dovadă a relaţiei cu Laura Codruţa Kovesi? Vreţi să fiţi siguri că eu şi dînsa am fost implicaţi în acest dosar Realitatea Media? La cererea doamnei Kovesi, o firmă de construcţii din Ploieşti, care a primit bani de la Asesoft, a fost cea care a plătit avionul pentru aducerea domnului Nicolae Popa, fostul director al FNI, din Indonezia, din Jakarta. ”

Am scris despre afacerea politico-mafiotă Preluarea prin forţă a Realităţii tv în mai multe rînduri. Ultima oară am făcut-o după dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă din decembrie 2016-ianuarie 2017. Sub titlul Dezvăluirile lui Sebastian Ghiţă sau Cum e folosită Justiţia pentru răfuieli politico-mafiote din Evenimentul zilei, marţi, 17 ianuarie 2017, demonstram că lui SOV i s-a pus la cale o înscenare de către Sebastian Ghiţă sub îndrumarea Codruţei Kovesi pentru a fi pus sub acuzare şi propus spre arestare preventivă în 21 aprilie 2011, pentru că-l şantajase, vezi Doamne!, pe Sebastian Ghiţă. Potrivit mărturiilor sale din 28 decembrie 2016, dar şi din cadrul interviului luat de mine la Belgrad şi difuzat începînd cu 15 martie 2018, Codruţa Kovesi e cea care-l pilotează pe Sebastian Ghiţă astfel încît SOV să fie pus sub acuzare pe 21 aprilie 2011:
„Practic, doamna Kovesi îmi spunea, îmi cerea hîrtii, date, documente, denunţuri, care să îl acuze pe Vîntu şi care să o ajute pe dînsa în acest dosar. Îmi spunea negru pe alb faptul că doreşte mai mult, că doreşte un contract prin care să se vadă că familia mea e ameninţată, sau un supliment de contract la contractul de pază, care să justifice, conform legii, de ce eu am făcut acea plîngere.”
După o anchetă declanşată în urma unui e-mail trimis de Sebastian Ghiţă Parchetului General, în 3 aprilie 2011, la capătul unei investigaţii de o rapiditate ameţitoare, joi , 21 aprilie 2011, Sorin Ovidiu Vântu e reţinut de Parchetul General şi propus spre arestare preventivă.

Concomitent, după cum ne arată documentele, are loc Operaţiunea Aducerea lui Nicolae Popa astfel încît acesta să fie în ţară la ţanc.
Şi e!
Pe 22 aprilie 2011, la ora 2, 20, pe un aeroport privat aterizează avionul companiei Ţiriac care-l aduce pe Nicolae Popa la Bucureşti din Indonezia. Nicolae Popa e spaima de moarte a lui SOV.
E vreo legătură între cele două fapte?
Cum să nu fie?
SOV ştia că Nicolae Popa era pentru el o bombă nucleară. Cît timp e reţinut i se spune că Nicolae Popa e pe drum spre Bucureşti şi nu cu un avion de linie, ci cu unul privat. Lesne de imaginat că timp de 17 ore, cît a durat călătoria, Nicolae Popa a fost iscodit suficient în legătură cu FNI şi cu finanţarea sa în Indonezia. Venirea lui Nicolae Popa exact în ziua punerii sub acuzare (dacă venea cu un avion de linie nu garanta nimeni promptitudinea, dar mai ales siguranţa că va veni la fix) a fost parte din Operaţiunea preluarea Realităţii.

Din această Operaţiune, aşa cum recunoaşte în interviul dat mie în martie 2018, a făcut parte şi Sebastian Ghiţă. A fost o Operaţiune planificată şi condusă de SRI. În cadrul ei atît Codruţa Kovesi, cît şi Sebastian Ghiţă au acţionat la ordin.
Pe 29 aprilie 2011, SOV e arestat preventiv în urma recursului la Tribunal.
Pe 2 mai lovitură de teatru:
Într-o conferinţă extraordinară de presă, afaceristul Elan Schwartzenberg anunţă că e noul proprietar al Realitatea TV, cu 92% .
Atenţie!
Contractul de management al lui Sebastian Ghiţă se păstrează.
Realitatea fusese preluată prin forţă!
Ulterior, cei doi se despart.
Comentariul lui Sebastian Ghiţă în interviul luat de mine la Belgrad:
„Au ales pe altcineva, pe Elan Schwartzenberg, iar eu am ales să construiesc România TV.”
Să mai spună cineva că aducerea lui Nicolae Popa n-a fost parte dintr-o Operaţiune politico-mafiotă!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici