Ion Cristoiu, despre scandalul „Azilul groazei”: O bombă lăsată de predecesor ca să explodeze în faţa lui Ciolacu

  • • Publicistul Ion Cristoiu afirmă că scandalul izbucnit după dezvăluirile privind bătrânii maltrataţi în trei cămine din Voluntari arată o pervertire a instituţiei controlului în România
  • • Marcel Ciolacu sau acuzarea ministrului Familiei, Gabriela Firea.
  • • Publicistul mai spune că, dacă ar fi în locul lui Marcel Ciolacu, ar urmări cu nelinişte tăcerea liberalilor de la predarea guvernării la PSD.
1235 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu, despre scandalul „Azilul groazei”: O bombă lăsată de predecesor ca să explodeze în faţa lui Ciolacu

Ion Cristoiu, despre scandalul „Azilul groazei”: O bombă lăsată de predecesor ca să explodeze în faţa lui Ciolacu

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că scandalul izbucnit după dezvăluirile privind bătrânii maltrataţi în trei cămine din Voluntari arată o pervertire a instituţiei controlului în România, dar şi o bombă lăsată de liberali să-l distrugă politic pe Marcel Ciolacu, după preluarea funcţiei de premier.

“Problema pe care trebuia să şi-o pună un premier şi clasa politică este cum de a fost posibil. Eu aş fi făcut o dezbatere întreagă şi aş fi pornit revoluţia controalelor. România este cea mai controlată ţară din lume, sunt sute de organisme de control pentru că Marcel Ciolacu a spus vineri că cei care trebuia să controleze, şi aici e aspectul politic, nu au controlat. Nici acum nu mi s-a răspuns de către Marcel Ciolacu dacă ăia erau în piesă sau erau căscaţi. De ce ăla care era însărcinat cu controlul nu a controlat? Şi vom ajunge la pervertirea instituţiei controlului în România. Marea majoritate a organismelor de control sunt instrumente de belire a adversarului”, a afirmat publicistul luni seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

Ion Cristoiu se întreabă de ce poliţia sau preotul de parohie nu a sesizat mai devreme DIICOT dacă ştiau ce se întâmplă în cele trei azile, aşteptând atâta timp pentru a interveni.

“Timp de trei zile Marcel Ciolacu ne-a pisat cu emoţia. Trebuia discutat. De ce instituţia controlului nu a funcţionat. A doua instituţie este Biserica. Acele cămine cu bătrâni sunt în parohia unui preot? Preotul ăla nu a ştiut? Nimeni nu l-a întrebat dacă a fost vreodată pe acolo. Mai ales că sunt bătrâni, mor. A făcut sfânta împărtăşanie la vreunul? Nimeni nu a întrebat de ce Poliţia a informat DIICOT-ul pe 13 februarie şi DIICOT-ul nu a făcut nimic. Avem de-a face cu o Politie, care a şi infiltrat acolo, cu o chestie chiar criminală. Ăia asistau la crime. Este greu de imaginat că Parchetul sau Poliţia asistă la o crimă ca să strângă dovezi. Nu am pomenit aşa ceva”, a punctat publicistul.

Ion Cristoiu nu exclude ca organele abilitate să nu fi intervenit din calcule politice şi să fie vorba de un plan de a-l submina pe premierul Marcel Ciolacu sau acuzarea ministrului Familiei, Gabriela Firea.

“Sunt două ipoteze. 1. Că aşteptau să cadă Firea. (...) A doua ipoteză e că a fost o bombă lăsată de predecesor ca să explodeze în faţa lui Ciolacu. Cred că poate fi şi asta. Uitaţi-vă la comportamentul PNL. Între noi fie vorba preşedintele CJ Ilfov este penelist. (...) Lumea identifică această guvernare nu PSD-PNL, ci PSD. Aici, Ciolacu a fost bun, a lucrat rapid. S-a contat pe faptul că el nu reacţiona aşa repede şi pornea maşinăria. Întrebarea este câte asemenea bombe sunt?”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu mai spune că, dacă ar fi în locul lui Marcel Ciolacu, ar urmări cu nelinişte tăcerea liberalilor de la predarea guvernării la PSD.
“S-a vrut o explozie. Pe de o parte cred că s-a urmărit şi o intrare a lui Marcel Ciolacu în conflict cu Gabriela Firea, cu gruparea Pandele. Cred că Marcel Ciolacu nu a acţionat corect necerându-i demisia lui Budăi. Am atras mereu atenţia cât de subtil joacă PNL, joacă la tăcere. I-aţi auzit pe ei în scandalul ăsta? Alina Gorghiu trebuia să spună: mi-a cerut premierul, dar nu mă duc (n.r să discute cu DIICOT să grăbească ancheta). Ea s-a dus, dar acest gest a curs în devafoarea lui Ciolacu. (...) Dacă aş fi în locul lui Marcel Ciolacu aş urmări cu mare nelinişte tăcerea PNL”, a mai spus publicistul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici