Ionel Dancă: Situaţia de la Blue Air putea fi evitată, statul are o atitudine discriminatorie

Statul român are o atitudine care va băga în faliment Blue Air, declară la RFI deputatul Ionel Dancă (Forţa Dreptei). Compania aeriană şi-a anulat toate zborurile până luni, după ce conturile i-au fost blocate, pe fondul unei datorii neplătite către o instituţie din subordinea Ministerului Mediului.

387 afișări
Imaginea articolului Ionel Dancă: Situaţia de la Blue Air putea fi evitată, statul are o atitudine discriminatorie

Ionel Dancă: Situaţia de la Blue Air putea fi evitată, statul are o atitudine discriminatorie

„Cu siguranţă, putea fi evitată situaţia de la Blue Air şi aici trebuie să observăm o diferenţă, o discriminare flagrantă în ceea ce priveşte atitudinea instituţiilor statului faţă de operatorii de stat şi operatorii privaţi. Nu s-ar fi întâmplat acelaşi lucru cu TAROM, care este un operator de stat. În schimb, dacă este un operator privat, statul are o cu totul altă atitudine şi este o discriminare care nu face decât să bage în faliment un operator privat. Nu ştim dacă aceasta a fost intenţia reală a celor care au gestionat această situaţie, dar cu siguranţă este o lovitură grea pentru un operator privat, care cu greu îşi va putea reveni după o astfel de situaţie”, spune Ionel Dancă.

Întrebat ce anume putea să facă statul în cazul Blue Air, deputatul a explicat că putea să ceară o înţelegere legală între Administraţia Fondului de Mediu şi operatorul privat, pentru identificarea unei soluţii legale, în aşa fel încât să nu se ajungă la poprirea de conturi.

„Acest lucru se practică, este normal atunci când vorbim de companii de interes strategic, fie că ele sunt de stat sau private şi instituţiile statului în general sunt mult mai îngăduitoare cu companiile de stat, decât cu operatorii privaţi”, încheie Dancă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici