Iovici: Am luat în calcul demiterea echipei manageriale de la Giuleşti, însă nu-i putem demite noi

Viceprimarul Capitalei Victor Iovici a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că a fost luată în calcul încă de marţi demiterea echipei manageriale de la Maternitatea Giuleşti, însă contractul este încheiat cu Ministerul Sănătăţii, astfel că municipalitatea nu poate să facă demiterile în acest caz.

47 afișări
Imaginea articolului Iovici: Am luat în calcul demiterea echipei manageriale de la Giuleşti, însă nu-i putem demite noi

Iovici: Am luat în calcul demiterea echipei manageriale de la Giuleşti, însă nu-i putem demite noi (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Încă de ieri (marţi, n.r.) am luat în calcul demiterea echipei manageriale de la Maternitatea Giuleşti, însă există un contract încheiat cu Ministerul Sănătăţii, instituţie abilitată pentru demitere", a spus Victor Iovici.

Viceprimarul Capitalei a mai spus că în cazul exploziei urmate de incendiu de la Maternitatea Giuleşti sunt aşteptate rezultatele anchetei, iar în funcţie de acestea vor fi luate decizii.

"Poate conducerea Maternităţii Giuleşti doreşte să-şi dea demisia de onoare", a mai spus Iovici.

Directorul Administraţiei Spitalelor Bucureşti, Marius Savu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că ia în calcul recomandarea ministrului Sănătăţii privind demiterea conducerii Maternităţii Giuleşti, dar aşteaptă finalizarea anchetei, acest lucru putând avea loc în zilele următoare.

"Sigur că vom ţine cont de propunerea ministrului Sănătăţii în acest caz. În prezent suntem interesaţi de starea de sănătate a bebeluşilor, de stabilizarea lor şi aşteptăm rezultatul final al anchetei", a spus directorul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Marius Savu.

El a adăugat că este un moment foarte dificil şi că în zilele următoare va fi luată o decizie în acest sens.

Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, a anunţat că a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să destituie întreaga echipă managerială a Maternităţii Giuleşti.

El a arătat că spitalul se află în administrarea Primăriei Capitalei şi că va transmite primarului şi o scrisoare oficială în care va solicita destituirea echipei manageriale a Maternităţii Giuleşti.

"Cer în mod oficial primarului municipiului Bucureşti să destituie întreaga echipă managerială de la maternitatea Giuleşti, datorită deficienţelor care au fost constatate până acum din datele preliminare care reies din ancheta care se află în curs de desfăşurare. Din 2008, maternitatea se află în administrarea şi sub managementul Primăriei Bucureşti. Din punct de vedere al managementului acestei unităţi sanitare, Ministerul Sănătăţii, de doi ani, nu exercită nicio atribuţiune asupra spitalului respectiv. Singura posobilitate de analiză, sancţionare şi revocare a managementului acesteia aparţine municipiului Bucureşti", a spus Cseke.

Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost răniţi grav în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giuleşti a fost preluat de Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procurorii începând urmărirea penală "in rem" pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici