IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

Şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov, Constantin Arişanu, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Serghei Gorbunov a fost reţinut de poliţiştii braşoveni pentru nu s-a întors la penitenciarul Craiova şi că acesta este în cercul de suspecţi în cazul dublului asasinat din Braşov.

700 afișări
Imaginea articolului IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

IPJ Braşov: Serghei Gorbunov, suspect în cazul asasinatului (Video)

"Am reţinut această persoană ( pe Serghei Gorbunov, n.r.) pentru că se sutrăgea excutării pedepsei, adică a refuzat să se-ntoarcă la Penitenciarul Craiova, din motive medicale. Faptul că e inclus în cercul de suspecţi în cazul de la Braşov e cu totul altă problemă", chestorul Constantin Arişanu, şeful IPJ Braşov.

Cetăţeanul moldovean Serghei Gorbunov a fost reţinut de poliţiştii braşoveni şi este audiat sâmbătă, împreună cu un alt bărbat, la IPJ Braşov, fiind suspect în cazul dublului asasinat de joi, de la o casă de schimb valutar din Braşov.

Ministrul de Interne, Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, că principalul suspect în cazul dublului asasinat de la Braşov este un cetăţean moldovean "care acum cinci ani a mai avut două acţiuni similare celei de la Braşov".

Anterior declaraţiilor ministrului de Interne, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi, a declarat, pentru MEDIAFAX, că poliţiştii braşoveni nu au reţinut niciun suspect în cazul dublului asasinat de joi de casa la casa de schimb valutar de pe bulevardul 15 noiembrie.

"Nu mă puneţi să comentez afirmaţiile altora. Răspunsul de la noi este: nu avem un suspect reţinut. Cel puţin nu deocamdată. Când o să-l prindem, cu siguranţă , vă anunţăm", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov.

Pe de altă parte, procurorul Ramona Diaconu, de la Curtea de Apel Braşov, a declarat pentru Realitatea TV, că în acest caz nu s-a emis până în acest moment nicio ordonanţă de reţinere. Ea a precizat că sunt mai multe persoane audiate în acest caz , dar nu există o ordonanţă de reţinere.

Două persoane au murit, iar o alta este rănită, în urma unui atac armat produs, joi seară, la o casă de schimb valutar din zona centrală a municipiului Braşov.

Serghei Gorbunov, eliberat pentru trei luni pentru că suferea de atacuri acute de glaucom

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranţă (PMS) Craiova, Daniel Barbu, a declarat, sâmbătă, că în data de 16 mai 2008, Serghei Gorbunov a beneficiat de o întrerupere a pedepsei de trei luni din partea magistraţilor de la Tribunalul Dolj. Bărbatul a fost dat în urmărire generală întrucât nu s-a mai întors în penitenciar.

"Deţinutul a fost eliberat pe motive medicale fiind diagnosticat cu atacuri acute de glaucom. Trebuia să se prezinte pe 16 august 2008 şi nu s-a prezentat. Am făcut adresă la IPJ Braşov pentru că acolo avea domiciliul declarat", a declarat Daniel Barbu.

Serghei Gorbunov era închis pentru 15 ani, fiind condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor.

Gorbunov a fost închis în data de 3 mai 2007 la PMS Craiova.

Gorbunov, obligat să nu poarte ori să folosească o armă

Serghei Gorbunov ar fi trebuit să nu "exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta" şi "să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nicio categorie de arme", potrivit deciziei prin care magistraţii Tribunalului Dolj I-au întrerupt pedeapsa.

Serghei Gorbunov, cetăţean din republica Moldova cu reşedinţa în municipiul Braşov, condamnat la 15 ani de detenţie pentru tentativă de omor a beneficiat de o întrerupere a pedepsei printr-o sentinţă penală pronunţată de Tribunalul Dolj pe 5 mai, cu drept de recurs în 10 zile.

Potrivit sentinţei, condamnatul Serghei Gorbunov nu ar fi trebuit să părăsească ţara fără încuviinţarea instanţei şi să se prezinte la instanţă ori de câte ori este chemat sau la Poliţie desemnat cu supravegherea de instanţă, conform programului de supraveghere întocmit de Poliţie.

Serghei Gorbunov a fost condamnat la 15 ani de detenţie prin sentinţa penală nr.359 din 7 iunie 2005 emisă de Tribunalul Braşov şi rămasă definitivă prin decizia penală nr.2353 din 11 aprilie 2006 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Suspectul în cazul jafului din Braşov, condamnat la 12 ani de detenţie şi în Republica Moldova

Serghei Gorbunov are o condamnare de 12 ani în Republica Moldova, magistraţii Curţii de Apel Craiova respingând pe 12 mai 2008 cererea de extrădare.

Potrivit portalului instanţelor din România, magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins pe 12 mai 2008 o cerere de extrădare formulată de Republica Moldova pe numele lui Serghei Gorbunov, principalul suspect în cazul jafului armat de la o casă de schimb valutar din Braşov.

Solicitarea de extrădare, venită din partea Republicii Moldova, pe 23 noiembrie 2007, bărbatul fiind condamnat la 12 ani de detenţie de către magistraţii Judecătoriei Ciocana din Republica Moldova.

"Într-adevăr, am primit o solicitare de extrădare din partea Republicii Moldova. Este vorba de o condamnare de 12 ani potrivit art. 123 indice 1, art. 96 alin 1 şi art.119 alin 4 din Codul Penal al Republicii Moldova. Nu aş putea să spun ce infracţiuni sunt prevăzute la aceste articole", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al curţii de Apel Craiova, judecător Aurel Ilie.

Magistratul susţine că cererea de extrădare a fost respinsă întrucât nu a fost primit din partea Judecătoriei Ciocana, din Republica Moldova, un document care să ateste că este vorba de o condamnare definitivă.

"Noi am solicitat un document în acest sens, dar nu s-a primit. Am primit documente din Republica Moldova ce s-au întins pe o perioadă de două luni", a explicat judecătorul Aurel Ilie.

Purtătorul de cuvânt al CA Craiova a mai spus că la respingerea cererii de extrădare s-a ţinut cont şi de faptul că Serghei Gorbunov era întemniţat, având de ispăşit o condamnare în România.

"Legea ne spune că o persoană care are o condamnare rămasă definitivă în România să fie extrădat după ce-şi ispăşeşte de executat condamnarea", a mai spus judecătorul Aurel Ilie.

Gorbunov a cerut de patru ori Tribunalului Dolj întreruperea executării pedepsei

Citeşte şi:

Reprezentanţii Penitenciarului Craiova: Nu avem deţinuţi învoiţi

Principalul suspect al atentatului de la Braşov, un cetăţean moldovean, cu antecedente penale

Portretul robot al atacatorului de la Braşov

Autorul jafului armat de la Braşov, căutat de sute de poliţişti şi jandarmi (Video)

Braşov: Doi morţi şi un rănit, în urma unui atac armat la o casă de schimb

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici