Ipohondrie de pandemie! Dr. Adrian Marinescu: Simptomele gastro-intestinale nu înseamnă musai Covid!

  • Mulţi pacienţi infectaţi cu Covid au avut şi simptome gastro-intestinale
  • Aceste simptome sunt însă comune şi altor afecţiuni digestive care apar în sezonul cald
  • Dr. Adrian Marinescu: Statistic, când avem o simptomatologie digestivă, mai degrabă nu avem coronavirus
  • Dr. Marinescu: Dacă simptomele digestive nu sunt severe, cereţi întâi sfatul medicului de familie
6359 afișări

Ştii deja că foarte mulţi dintre pacienţii diagnosticaţi cu Covid au avut şi simptome gastro-intestinale, precum greaţa, febra, vărsăturile şi diareea. Acestea însă sunt comune şi altor afecţiuni digestive care apar în sezonul  cald, cum sunt toxiinfecţiile alimentare, date de microorganisme care se transmit prin alimente, apă, suprafeţe şi mâini murdare.

Medicul Adrian Marinescu îţi spune că nu trebuie să intri în panică şi să te gândeşti automat că ai covid dacă ai simptome digestive. Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te izolezi şi să iei astfel în calcul că poţi să ai o boală infecţioasă care se transmite, dar nu neapărat coronavirus. Dacă simptomele  nu sunt severe şi ştii că ai respectat regulile de distanţare şi igienă şi că este puţin probabil să fi intrat în contact cu cineva infectat, poţi urma tratament simptomatic acasă, după ce ai cerut sfatul medicului de familie.

Este indicat să suni la ambulanţă dacă starea ta se agravează şi simptomele nu dispar după tratamentul indicat de medic.

”Statistic, sau în momentul în care avem febră sau în momentul în care avem o simptomatologie digestivă, noi toţi ar trebui să ştim că mai degrabă nu avem coronavirus, probabilitatea de a avea coronavirus este mult mai mică, nu mă refer la o situaţie punctuală, că am venit în contact cu cineva pozitiv”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş.

”Cu siguranţă că nu trebuie să intrăm în panică nicicum. Prima dată monitorizăm, apar probleme mai mari şi constituie o urgenţă, mergem la serviciul de urgenţă”, a mai precizat medicul Adrian Marinescu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici