ÎPS Pimen a primit plasmă hiperimună de la donatori vindecaţi de Covid-19, cel mai nou tratament folosit de medicii din România

  • Surse: ÎPS Pimen a primit 3 doze de plasmă hiperimună prelevată de la donatori vindecaţi de Covid-19
  • ÎPS Pimen a fost intubat în seara zilei de 1 mai, şi a fost adus la Bucureşti cu un elicopter SMURD pe 20 aprilie
  • Astăzi un alt pacient care a primit plasmă hiperimună de la donatori vindecaţi de Covid-19 în urmă a fost extubat
9297 afișări
Imaginea articolului ÎPS Pimen a primit plasmă hiperimună de la donatori vindecaţi de Covid-19, cel mai nou tratament folosit de medicii din România

ÎPS Pimen a primit 3 doze de plasmă hiperimună

Surse din cadrul Institutului Matei Balş din Capitală au confirmat pentru MEDIAFAX că medicii i-au administrat lui ÎPS Pimen trei doze de plasmă hiperimună prelevată de la donatori vindecaţi de Covid 19. Este cel mai nou tratament folosit de medicii de la Institut în paralel cu o schemă de medicamente diferite, în speranţa că starea sa de sănătate se va ameliora. 

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor este în stare gravă, pe secţia de ATI a Institutului. El a fost intubat în seara zilei de 1 mai, după ce a suferit complicaţii pulmonare. 

În afară de tratamentul cu plasmă, ÎPS Pimen mai primeşte, alături de alte medicamente şi Remsedivir, un medicament care a dat rezultate foarte bune în urma unuor studii clinice făcute pe pacienţi din SUA. 

ÎPS Pimen a fost adus de la Suceava la Bucureşti pe data de 20 aprilie cu un elicopter MI8, alături de un pacient de 47 de ani aflat la acea dată în stare gravă. Medicii SMURD Iaşi au spus la acea vreme că a fost o misiune de noapte deosebită,  făcută în sprijinul pacienţilor aflaţi în stare gravă. 

Astăzi unul dintre cei 3 pacienţi internaţi în secţia de ATI a unităţii sanitare, pacienţi care au primit zilele trecute plasmă hiperimună, a fost extubat. Starea celor 3 este stabilă, dar încă sunt foarte fragili pentru că au mai  multe dezechilibre în organism puse pe seama bolii. Medicii vor putea spune cu exactitate care este efectul tratamentului cu plasmă în cazul lor după o perioadă de 2 sau 3 săptămâni. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici