ÎPS Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului, află marţi dacă scapă de controlul judiciar

Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, va afla marţi dacă scăpă de controlul judiciar în dosarul Nazarcea, în care este acuzat, alături de alte persoane, de obţinere fără drept de fonduri europene, după ce avocatul său a solicitat, luni, revocarea acestei măsuri.

405 afișări
Imaginea articolului ÎPS Teodosie, Arhiepiscopului Tomisului, află marţi dacă scapă de controlul judiciar

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopului Tomisulu, află marţi dacă scapă de controlul judiciar

La Curtea de Apel Constanţa a avut loc, luni, primul termen din dosarul în care Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, este judecat, alături de alte persoane, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Dosarul s-a aflat, până acum, în procedură de cameră preliminară, la Curtea de Apel Constanţa, iar faţă de ÎPS Teodosie este în vigoare măsura controlului judiciar.

La termenul de luni, avocatul prelatului, Maria Vasii, a solicitat revocarea măsurii controlului judiciar. Instanţa a amânat pronunţarea pentru marţi, 12 septembrie.

Tot luni, Maria Vasii a depus la dosar o cerere de administrare a unor probe în apărare, vizând înscrisuri şi expertize în cazul aplicării legislaţiei europene în materie.

„Astăzi a fost primul termen de judecată. Din păcate nu am avut procedură cu unul dintre inculpaţi. Aşteptăm să depunem declaraţiile, să depunem cererile de probe. (…) Avem încredere că se va stabili situaţia reală, respectiv faptul că nu a existat nicio fraudă cu fonduri europene. În aceste condiţii, aşteptăm momentul final al judecăţii, când nu va putea fi decât o soluţie de achitare. În această perioadă de timp, fiind vorba despre modul în care s-a gestionat procedura de primire a acestor fonduri europene, o să sesizăm şi Curtea Europeană de Conturi, care este autoritatea supremă, în a verifica dacă a fost sau nu încălcată legea europeană în materia accesării acestor fonduri”, a declarat avocatul prelatului.

Următorul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 2 octombrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici