ÎPS Teodosie primeşte primul refuz, după invitaţia de a participa la pelerinajul de la Peştera Sfântului Andrei, în pofida carantinei

Prefectul Silviu-Iulian Coşa a refuzat, sâmbătă, invitaţia lui ÎPS Teodosie de a participa la pelerinajul de la Peştera Sfântului Andrei, acesta spunând că respectă prevederile legale şi, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin, nu poate veni. Aceeaşi recomandare o face şi celorlalţi constănţeni.

8996 afișări
Imaginea articolului ÎPS Teodosie primeşte primul refuz, după invitaţia de a participa la pelerinajul de la Peştera Sfântului Andrei, în pofida carantinei

ÎPS Teodosie primeşte primul refuz, după invitaţia de a participa la pelerinajul de la Peştera Sfântului Andrei, în pofida carantinei

Prefectura Constanţa a transmis, sâmbătă seara, că toată lumea este conştientă de importanţa sărbătorii dedicate Sfântului Apostol Andrei, data de 30 noiembrie fiind, în fiecare an, una plină de însemnătate pentru orice creştin-ortodox român.

Reprezentaţii Prefecturii spun, însă, că în zilele următoare, se va pune mare accent pe ordinea publică şi pe integritatea personală a fiecărui participant la pelerinaj.

„Vom avea grijă de siguranţa sanitară a fiecăruia, prin organizarea de fluxuri şi circuite prin care să se respecte toate normele de protecţie sanitară. În acest sens, ieri (vineri – n.r.), efectivele de jandarmi şi poliţişti, alături de inspectori din cadrul DSP Constanţa, au fost la Mănăstirea Peştera Sf. Andrei pentru stabilirea acestor circuite. Jandarmii din Gruparea Mobilă „Tomis” sunt pregătiţi pentru a dialoga cu oamenii şi vor gestiona cu profesionalism orice situaţie, în vederea prevenirii unor eventuale incidente sau provocări”, spun reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Aceştia fac apel la credincioşii care nu sunt din comuna Ion Corvin. Aceştia nu vor putea participa la pelerinaj.

„Facem apel la înţelegerea credincioşilor care nu sunt din Ion Corvin şi care nu vor putea participa la pelerinaj”, arată sursa citată.

În privinţa invitaţiei transmise de Arhiepiscopia Tomisului oficialilor locali şi centrali, prefectul Silviu-Iulian Coşa a transmis că nu o va onora.

„(Prefectul Silviu-Iulian Coşa – n.r.) nu va fi prezent în data de 30 noiembrie la pelerinajul organizat la Peştera Sfântului Andrei, întrucât respectă prevederile legii, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin. În acelaşi timp, îi îndemnăm la responsabilitate pe cei care vor participa, la pelerinajul de luni. Le recomandăm să ţină cont de reglementările legale în vigoare, care fac referire la siguranţa sanitară, a fiecăruia dintre ei, dar şi a celor apropiaţi lor”, mai transmis reprezentanţii Prefecturii Constanţa.

Arhiepiscopia Tomisului şi ÎPS Teodosie a invitat, sâmbătă, autorităţile statului, de la preşedinte, premier, până la autorităţi locale, să ia parte la sărbătoarea naţională religioasă a tuturor românilor, Sfântul Apostol Andrei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici