ISJ Constanţa:Sesizarea privind băieţelul care ar fi fost închis în beciul grădiniţei nu se confirmă

Inspectoratul Şcolar Constanţa a anunţat, marţi, că sesizarea făcută de mama băieţelului care acuza personalul unei grădiniţe din Cernavodă că l-ar fi închis pe copil în beci nu se confirmă, dar educatoarea a fost sancţionată pentru "slaba gestionare a relaţiei de comunicare cu părinţii şi copiii".

112 afișări
Imaginea articolului ISJ Constanţa:Sesizarea privind băieţelul care ar fi fost închis în beciul grădiniţei nu se confirmă

ISJ Constanţa:Sesizarea privind băieţelul care ar fi fost închis în beciul grădiniţei nu se confirmă (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"La nivelul şcolii s-a constituit o comisie de cercetare care, după analizarea situaţiei, a concluzionat că faptele sesizate de mamă nu se confirmă. În schimb, pentru slaba gestionare a relaţiei de comunicare cu părinţii şi copiii, doamna educatoare a fost sancţionată cu reducerea salariului cu cinci la sută pe o durată de trei luni", a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, Cristina Ivan.

Aceasta a susţinut că toţi cei 18 părinţi, din 23 câţi au copii în grupa respectivă, care au participat la o şedinţă cu inspectorii şcolari care a fost organizată vineri, 25 octombrie, au declarat că nu au ce să îi reproşeze din punct de vedere comportamental educatoarei şi au şi completat în acest sens un chestionar.

"Dimpotrivă, ei au fost indignaţi de afirmaţiile mamei, susţinând că niciodată nu s-au confruntat cu o asemenea situaţie", a mai precizat Cristina Ivan.

Potrivit acesteia, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa va începe în perioada imediat următoare inspecţii de specialitate în vederea monitorizării relaţiei de comunicare între educatoare şi copii, educatoare şi părinţi.

De asemenea, Grădiniţa nr. 4 din Cernavodă va fi propusă în planul de inspecţie generală pentru semestrul al doilea.

La sfârşitul săptămânii trecute, familia unui băieţel de trei ani şi şapte luni din Cernavodă a acuzat personalul Grădiniţei nr. 4 cu program prelungit din localitate că l-ar fi închis pe copil în beciul unităţii, pentru că ar fi fost obraznic, şi a făcut sesizări la Poliţie, Inspectoratul Şcolar şi Primăria Cernavodă. O anchetă a fost începută şi de conducerea Şcolii Gimnaziale "Mircea Eliade" din Cernavodă, de care aparţine grădiniţa cu orar prelungit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici