Israelienii acuzaţi că ar fi încercat intimidarea Codruţei Kovesi rămân în arest

Weiner Ron şi Geclowicz David, cei doi israelieni acuzaţi că au încercat să o intimideze pe Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, vor rămâne în arest după ce Curtea de Apel Bucureşti le-a respins contestaţia la prelungirea mandatelor de arestare preventivă.

676 afișări
Imaginea articolului Israelienii acuzaţi că ar fi încercat intimidarea Codruţei Kovesi rămân în arest

Israelienii acuzaţi că ar fi încercat intimidarea Codruţei Kovesi rămân în arest

"Respinge ca neîntemeiate contestaţiile formulate de către inculpaţii Weiner Ron şi Geclowicz David împotriva încheierii din 18 aprilie 2016 a Tribunalului Bucureşti secţia I penală", a decis Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti a decis pe 18 aprilie să prelungească mandatele de arestare preventivă cu 30 de zile, emise pe numele celor doi israelieni acuzaţi că au încercat intimidarea procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Weiner Ron şi Geclowicz David sunt arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu opt persoane pe care ar fi trebuit să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia.

În acelaşi dosar, procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă a lui Yossi Barkshtein, bărbatul fiind a treia persoană vizată de anchetă.

Şeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat marţi, că nu a primit "informaţii de la SIE în dosarul privind presiunile făcute asupra şefului DNA" deşi a "cerut sprijin de la toate instituţiile partenere".

“Încă nu am identificat cine sunt clienţii firmei în această operaţiune. Există indicii. Nu am primit informaţii de la SIE. Am cerut sprijinul tuturor instituţiilor partenere”, a declarat Daniel Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici