Weiner Ron, unul dintre israelienii acuzaţi că au încercat intimidarea Codruţei Kovesi, dus la IGPR

Weiner Ron, unul dintre israelienii acuzaţi că au încercat intimidarea Codruţei Kovesi, a ajuns, vineri, la sediul IGPR pentru a participa la percheziţiile informatice făcute de criminalişti, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

901 afișări
Imaginea articolului Weiner Ron, unul dintre israelienii acuzaţi că au încercat intimidarea Codruţei Kovesi, dus la IGPR

Weiner Ron, unul dintre israelienii acuzaţi că au încercat intimidarea Codruţei Kovesi, dus la IGPR

Weiner Ron a ajuns vineri la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) unde asistă la percheziţiile informatice făcute de experţii criminalişti din Poliţie. Anchetatorii verifică datele din telefoanele şi laptopul acestuia, percheziţiile fiind dispuse de procurorii DIICOT care instrumentează dosarul.

Weiner Ron şi Geclowicz David au fost angajaţi de firma Black Cube pentru a strânge informaţii despre Laura Codruţa Kovesi, susţin procurorii DIICOT.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, marţi, contestaţiile făcute de cei doi israelieni la decizia iniţială a Tribunalului Bucureşti şi au dispus ca durata arestului preventiv să fie redusă la 20 de zile, în loc de 30.

Weiner Ron şi Geclowicz David sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, anunţau procurorii DIICOT. Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu opt persoane pe care trebuiau să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia.

Procurorii DIICOT au anunţat, joi, că au solicitat instanţei arestarea preventivă a lui Yossi Barkshtein, un al treilea suspect angajat de firma Black Cube, pentru a strânge informaţii despre Laura Codruţa Kovesi, alături de doi cetăţeni israelieni, în prezent arestaţi preventiv.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici