DIICOT a cerut arestarea în lipsă a unui suspect, în cazul presiunilor făcute asupra Codruţei Kovesi

Procurorii DIICOT au cerut arestarea în lipsă a lui Yossi Barkshtein, bărbatul fiind a treia persoană vizată în ancheta deschisă în urma unor încercări de a o intimida pe Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, alte două persoane fiind deja arestate în acest caz.

247 afișări
Imaginea articolului DIICOT a cerut arestarea în lipsă a unui suspect, în cazul presiunilor făcute asupra Codruţei Kovesi

DIICOT a cerut arestarea în lipsă a unui suspect, în cazul presiunilor făcute asupra Codruţei Kovesi (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Procurorii DIICOT au anunţat că au solicitat instanţei arestarea preventivă a lui Yossi Barkshtein, bărbatul fiind suspectat că ar fi fost angajat de firma Black Cube pentru a strânge informaţii despre Laura Codruţa Kovesi, alături de doi cetăţeni israelieni, în prezent arestaţi preventiv.

Weiner Ron şi Geclowicz David vor sta în total 20 de zile în arest preventiv după ce judecătorii Curţii de Apel Bucureşti le-au admis marţi contestaţiile la decizia iniţială de arestare pentru 30 de zile.

Weiner Ron şi Geclowicz David sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, anunţau procurorii DIICOT.

Weiner Ron ar fi primit 5.000 de euro pentru această misiune, spun surse judiciare. Potrivit surselor citate, cei doi israelieni au primit o listă cu opt persoane pe care trebuiau să le urmărească, printre care se afla procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi şi alte persoane apropiate acesteia.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici