ISU a verificat cu specialişti şcoala din Capitală, evacuată în urma unei deratizări. VIDEO

Un echipaj ISU a făcut duminică verificări la Şcoala nr.133 din Capitală, unitate evacuată la începutul săptămânii, după ce mai mulţi elevi s-au simţit rău în urma unei deratizări. Consilierul Cristian Zărescu a precizat că dacă rezultatele vor fi în regulă, atunci elevii vor putea reveni la şcoală.

409 afișări
Imaginea articolului ISU a verificat cu specialişti şcoala din Capitală, evacuată în urma unei deratizări. VIDEO

ISU a verificat Şcoala nr. 133 din Capitală

„La solicitarea Primăriei Sectorului 4, astăzi un echipaj format din specialişti de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a sosit aici la Şcoala 133, unitatea de învăţământ care a fost închisă la începutul acestei săptămâni în urma unor evenimente. Vrem să măsurăm cu ajutorul celor de la ISU dacă sunt depăşite sau nu pragurile de normalitate, după ce în această unitate şcolară au fost puse în aplicare măsuri de profilaxie. Vrem să ne asigurăm că mâine elevii pot începe cursurile în condiţii optime şi că sănătatea niciunui copil nu este pusă în pericol”, a spus Cristian Zărescu, consilier al Primăriei Sectorului 4.

El a precizat că astfel de măsurători vor mai fi efectuate duminica aceasta şi în alte cinci unităţi de învăţământ al sectorului 4.

Totodată, consilierul a menţionat că primăria a reziliat contractul cu firma care a fpcut deratizarea în unităţile de învăţământ, deratizare în urma căreia mai mulţi elevi s-au simţit rău.

„Pentru că au existat probleme marţi, atunci am cerut să fie refăcute măsurătorile şi astăzi. De asemenea, mai sunt realizate măsurători şi în alte cinci unităţi de învăţământ în sectorul 4. Firma a rămas fără contract. A doua zi, primarul sectorului 4 a decis să rezilieze acest contract. S-a realizat în timp record, în 24 de ore, un alt contract cu o altă companie şi practic această companie a pus în aplicare măsurile de profilaxie, după ce unităţile de învăţământ ne-au solicitat acest lucru. Chiar în ziua în care această şcoală a fost evacuată noi mai aveam deja solicitări pentru astfel de măsuri de la alte unităţi şcolare”, a subliniat Zărescu.

Dacă rezultatele măsurătorilor ISU vor fi în regulă, elevii se vor putea întoarce la şcoală începând de luni, potrivit acestuia.

Părinţii sunt sfătuiţi să dea în judecată compania care a realizat deratizările în unităţile de învăţământ.

„Ţinem legătura cu părinţii prin intermediul profesorilor. Primăria îi invită pe părinţi să se îndrepte în instanţă împotriva companiei care a realizat marţi acele mpsuri de profilaxie şi dacă părinţii doresc şi au nevoie de sprijin din punct de vedere juridic, noi primăria le stăm la dispoziţie. Ulterior cel mai probabil şi noi, primăria, ne vom îndrepta spre instanţă împotriva acestei companii. Această firmă nu mai are contract cu Primăria sectorului 4. Aşteptăm şi ancheta Direcţiei de sănătate publică să vedem unde s-a greşit şi cum s-a greşit”, a mai spus Zărescu.

Potrivit consilierului, contractul dintre primărie şi formă era de aproximativ 30.000 de euro, care se consuma pe parcursul unui an. A fost virată doar o mică parte, având în vedere că suntem la începutul anului.

Şcoala 133 din Capitală a fost evacuată, marţi, după ce mai mulţi elevi s-au simţit rău din cauza substanţelor folosite la igienizare. Un număr de 22 de copii au ajuns la spital, pentru investigaţii amănunţite.

Igienizarea a fost făcută de Primăria Sector 4, care a precizat, marţi, că firma care a făcut deratizarea în Şcoala 133 a folosit substanţele Bionet A15 şi Insektum, ambele fiind omologate.

În urma analizelor preliminare, s-a constatat că sursa potenţială a acestei situaţii a fost reprezentată de utilizarea unor substanţe de dezinfecţie ca urmare a descoperirii a trei cazuri de gripă tip A în unitatea de învăţământ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici