ISU dintr-un judeţ are mari probleme cu autospecialele pentru stingerea incendiilor. Cea mai veche are 40 de ani

ISU Cluj este deficitar la autospeciale cu apă şi spumă pentru stingerea incendiilor. Şeful instituţiei spune că cea mai veche dintre maşini are 40 de ani, iar acest lucru face ca intervenţiile pentru stingerea incendiilor din judeţ să fie dificile.

245 afișări
Imaginea articolului ISU dintr-un judeţ are mari probleme cu autospecialele pentru stingerea incendiilor. Cea mai veche are 40 de ani

ISU dintr-un judeţ are mari probleme cu autospecialele pentru stingerea incendiilor. Cea mai veche are 40 de ani

Şeful ISU Cluj, Ion Moldovan, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că Detaşamentul Cluj-Napoca avea anii trecuţi 6-7 autospeciale cu apă şi spumă, iar numărul lor s-a redus, în prezent, la jumătate.

„Dacă parcul de ambulanţe SMURD al ISU Cluj este nou, stăm foarte prost la autospecialele cu apă şi spumă, unde suntem deficitari. Avem maşini vechi, uzate şi apar probleme, iar dacă sunt intervenţii mai dificile şi mai mari de stingere a incendiilor în judeţ, facem mişcări de forţe ca să ne putem desfăşura activitatea, trimitem şi din alte localităţi. Cea mai veche autospecială cu apă şi spumă aflată în funcţiune datează din anul 1980 şi este în Huedin. Detaşamentul Cluj-Napoca avea anii trecuţi 6-7 astfel de autospeciale, acum are trei. E foarte greu, ne-ar trebui mai multe”, a spus Moldovan.

Acesta a subliniat că ISU Cluj a făcut demersuri pentru a primi mai multe autospeciale cu apă şi spumă şi speră să ajungă 9 astfel de maşini în perioada următoare, care ar acoperi toate intervenţiile în condiţii foarte bune.

ISU Cluj a avut anul trecut un număr total de 17.307 intervenţii, cu peste 8,5% mai multe decât în 2018.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici