Italian care a trimis bani unor români pentru investiţii imobiliare, păgubit cu 600.000 de euro

Un cetăţean italian a fost păgubit de 600.000 de euro, în urma unei înşelăciuni puse la cale de un grup de români. Bărbatul a fost convins, cu acte false, să trimită bani pentru cumpărarea şi renovarea unei case, dar şi a unui teren. Membrii grupului sunt audiaţi, marţi, la sediul DIICOT Timişoara.

1991 afișări
Imaginea articolului Italian care a trimis bani unor români pentru investiţii imobiliare, păgubit cu 600.000 de euro

Italian care a trimis bani unor români pentru investiţii imobiliare, păgubit cu 600.000 de euro

Procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi, zece percheziţii la domiciliile celor şase membri ai grupului de români. Aceştia au fost duşi la audieri, fiind bănuiţi de înşelăciune şi uz de fals.

Potrivit anchetatorilor, una dintre suspecte a cunoscut în Italia un bărbat care intenţiona să facă investiţii în România pentru a obţine profit.

Revenită în ţară, femeia, ajutată de concubinul ei, a creat o adevărată reţea, în care a atras alte patru femei, care i-au sprijinit pe cei doi la realizarea planului.

Aceştia l-au convins pe italian să investească pentru cumpărarea şi apoi renovarea unui imobil în Arad, care, în realitate, nici nu exista. Ca să îl convingă pe italian, membrii grupului i-ar fi prezentat poze din timpul lucrărilor, dar şi acte, toate false. Cetăţeanul străin a fost convins că după finalizarea investiţiilor va putea vinde imobilul cu un preţ mult mai mare.

„În realitate întreaga stare de fapt de mai sus privind achiziţionarea, renovarea, ipotecarea, ridicarea ipotecii şi revânzarea acelui imobil a avut un caracter fictiv, fiind inventată şi prezentată persoanei vătămate ca fiind reală, cu un singur scop, acela de a o determina să trimită sume de bani către membrii grupării”, arată procurorii DIICOT.

Ca mai obţină nişte bani de la italian, românii i-au prezentat şi un teren, care putea fi achiziţionat ieftin şi apoi revândut, pentru că pe acolo urma să treacă autostrada. Şi de această dată, grupul s-a folosit de acte şi imagini false pentru a-l convinge pe investitor.

În acest fel, cei şase români au reuşit, în perioada martie 2016 – decembrie 2017, să-l convingă pe italian să vireze în conturile lor peste 600.000 de euro.

După ce vor fi audiaţi, împotriva celor şase membri ai grupului vor fi luate măsurile legale, anunţă reprezentanţii DIICOT.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici