ITM: În mod cert nu au fost luate toate măsurile de securitate în muncă

Inspectorul şef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Bucureşti Ştefan Mariş a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că în mod cert nu au fost luate toate măsurile de securitate în muncă la lucrarea de canalizare de la Pasajul Băneasa, unde trei muncitori sunt prinşi sub un mal de pământ.

22 afișări
Imaginea articolului ITM: În mod cert nu au fost luate toate măsurile de securitate în muncă

ITM: În mod cert nu au fost luate toate măsurile de securitate în muncă

Ştefan Mariş a spus că în acest moment nu pot fi stabilite măsurile de securitate încălcate în cazul lucrării de la Pasajul Băneasa. El a precizat că operaţiunile de scoatere a celor trei muncitori sunt în curs de desfăşurare întrucât nu se poate interveni decât manual.

"Este o lucrare foarte grea şi i-ar fi greu oricui să poată spune în acest moment care a fost cauza", a declarat inspectorul şef adjunct pe probleme de securitate şi sănătate în muncă la ITM Bucureşti.

La faţa locului se află conducerea ITM Bucureşti şi cea a Inspecţiei Muncii.

Trei muncitori sunt prinşi sub un mal de pământ la Pasajul Băneasa, echipele de intervenţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti încearcând să îi scoată de mai bine de trei ore.

Echipele de intervenţie au stabilizat malul cu scânduri şi scot pământul cu găleţile. Groapa în care erau muncitorii la momentul surpării malului avea o adâncime de aproximativ cinci metri.

O a patra persoană a fost scoasă din zona unde a avut loc accidentul şi transportată la spital. Şeful SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a declarat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul nu a fost prins sub malul de pământ, el fiind dus la Spitalul Elias, unde va rămâne internat. Bărbatul a suferit un şoc, pentru că unul din cei trei muncitori prinşi sub malul de pământ la Pasajul Băneasa este fratele lui, a precizat Opriţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici