Izolaţi din cauza exploziei de cazuri pozitive, romii dintr-o tabără spun că "nu mai pot ieşi la cerşit sau furat ca să aducă bani familiei"

  • O tabără de romi din Grecia, din localitatea Nea Smyrni, a fost plasată în carantină totală
  • 20 de cazuri pozitive au fost depistate într-o singură zi
  • 5.000 de oameni trăiesc în comunitate
11582 afișări
Imaginea articolului Izolaţi din cauza exploziei de cazuri pozitive, romii dintr-o tabără spun că "nu mai pot ieşi la cerşit sau furat ca să aducă bani familiei"

Izolaţi din cauza exploziei de cazuri pozitive, romii dintr-o tabără spun că "nu mai pot ieşi la cerşit sau furat ca să aducă bani familiei"

Tabăra de romi din Nea Smyrni a fost plasată în carantină totală de autorităţile din Grecia. Comunitatea numără 5.000 de membri, iar 20 au fost depistaţi cu COVID-19 într-o singură zi.
 
Pentru a opri răspândirea, autorităţile elene au decis izolarea completă a populaţiei şi caută soluţii pentru a-i sprijini pe cei rămaşi fără surse de venit, dar şi fără alimente.
 
Publicaţia elenă online Liberal.gr scrie că Nikos Paiteris, preşedintele Federaţiei Roma din Thessalia, a făcut o declaraţie cel puţin bizară.
 
"Au nevoie de ajutor, romii nu mai pot ieşi acum la cerşit sau la furat pentru a aduce bani familiilor", a declarat el, potrivit sursei citate.
 
Nea Smyrni se află la 216 kilometri nord de Atena, sub jurisdicţia autorităţilor din Larissa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici