Jaf armat la o casă de amanet din Iaşi, fără victime

Un bărbat înarmat cu un pistol cu aer comprimat şi care avea faţa acoperită cu o cagulă a intrat, sâmbătă dimineaţă, într-o casă de amanet în cartierul Păcurari din municipiul Iaşi şi a ameninţat-o pe vânzătoare cu arma, după care a furat 300 de lei şi a fugit. Bărbatul nu a folosit arma, iar în urma incidentului nu s-au înregistrat victime.

50 afișări
Imaginea articolului Jaf armat la o casă de amanet din Iaşi, fără victime

Jaf armat la o casă de amanet din Iaşi, fără victime (Imagine: Mediafax Foto)

Poliţiştii ieşeni au format mai multe filtre în oraş pentru prinderea autorului jafului, anchetatorii susţinând că primele indicii arată că este vorba de un tânăr cu constituţie atletică şi având înălţimea de 1,65-1,70 metri.

"Urmărim un tânăr având înălţimea 1,65 - 1,70 metri şi o constituţie atletică. Jaful a avut loc la ora 9.55 la o casă de amanet din cartierul Păcurari, de unde s-au luat 300 de lei. Nu s-a folosit arma cu care angajatul casei de amanet a fost ameninţat. Desfăşurăm acţiuni specifice, inclusiv filtre pentru prinderea făptaşului", a declarat Lucian Mursa, şeful Poliţiei Municipale Iaşi.

Patronul casei de amanet susţine că firma a fost recent deschisă, în spaţiul respectiv funcţionând deocamdată un magazin de haine, casa de amanet propriu-zisă fiind în curs de amenajare.

"Atacatorul avea pe cap o căciulă decupată. În mod clar nu era un profesionist. M-a ameninţat cu pistolul, a spus că trage în picior dacă nu îi dau banii. La început m-am speriat, când am deschis casa cu bani aveam doar 300 de lei. I-a luat, iar eu mi-am dat seama că are un un pistol cu gaze. Când a văzut că nu am şi alţi bani, a fugit, iar eu am apăsat butonul de panică", a declarat presei patronul casei de amanet, totodată vânzătorul unităţii în momentul producerii jafului.

Poliţiştii au declanşat o amplă anchetă în acest caz, urmând să utilizeze şi imaginile surprinse pe camerele de supraveghere aflate la o farmacie şi o bancă din apropiere.

În oraş au fost organizate mai multe filtre de poliţie în încercarea de prindere a autorului acestui jaf.

Acest incident are loc la câteva zile după o încercare eşuată de jaf armat petrecută la o casă de schimb valutar din zona Gării din Iaşi.

Poliţiştii nu au deocamdată indicii că în cazul celor două jafuri ar fi vorba de aceeaşi persoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici