Jandarmeria Capitalei a constatat 116 infracţiuni în sezonul 2013-2014

Jandarmeria Capitalei a constatat în sezonul fotbalistic 2013-2014 un număr de 116 infracţiuni şi a întocmit tot atâtea acte de constatare necesare urmăririi penale, în majoritatea cazurilor pentru deţinere sau folosire de obiecte pirotehnice, port ilegal de arme albe, loviri sau alte violenţe.

102 afișări
Imaginea articolului Jandarmeria Capitalei a constatat 116 infracţiuni în sezonul 2013-2014

Jandarmeria Capitalei a constatat 116 infracţiuni în sezonul 2013-2014 (Imagine: Bogdan Maran / Mediafax Foto)

Din punct de vedere al repartizării infracţiunilor pe grupurile de suporteri ai echipelor din Bucureşti, Jandarmeria a constatat următoarele date:

- suporteri ai echipei Steaua - 39 de infracţiuni;

- suporteri ai echipei Dinamo - 37 de infracţiuni;

- suporteri ai echipei Rapid - 14 infracţiuni;

- alţi spectatori - 26 de infracţiuni.

În sezonul trecut au fost aplicate 258 sancţiuni contravenţionale, pentru provocarea de scandal, nerespectarea măsurilor de ordine impuse de organizator, încercarea de pătrundere în incinta arenei sportive fără documente de acces sau cu documente aparţinând altor persoane, consumul de băuturi alcoolice în incinta sau în zona apropiată a stadionului, neadoptarea măsurilor legale în scopul prevenirii producerii unor incidente, nerespectarea obligaţiilor de către organizator sau personalul societăţilor de securitate, se arată într-un comunicat al Jandarmeriei Capitalei.

În urma constatării faptelor au fost aplicate 93 de măsuri complementare de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi 1 an.

În ceea ce priveşte sancţiunile aplicate organizatorilor de competiţii sau jocuri sportive şi firmelor de securitate în sezonul 2013-2014, au fost constatate o serie de abateri de la respectarea obligaţiilor ce le revin conform legii, fiind aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 289.400 de lei.

În sezonul competiţional 2013-2014 Jandarmeria Capitalei a asigurat măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la 111 jocuri de fotbal, din care 93 de jocuri în competiţii interne (Liga I, a II-a şi a III-a, Cupa României) şi 18 internaţionale (Europa League, Champions League şi meciuri din cadrul preliminariilor pentru Turneul Final al Campionatului Mondial de Fotbal 2014).

Jandarmeria Capitalei a organizat miercuri o întâlnire cu responsabilii de ordine şi siguranţă ai cluburilor de fotbal din Bucureşti şi reprezentanţi ai societăţilor private de securitate, la care au participat prefectul Capitalei, un reprezentant al Federaţiei Române de Fotbal, un reprezentant al Ligii Profesioniste de Fotbal, dar şi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei, Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti şi Brigăzii Rutiere pentru a face o analiză a modului de organizare a competiţiilor sportive şi pentru a stabili împreună măsuri care trebuie luate pentru desfăşurarea acestora în condiţii de siguranţă în sezonul următor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici